Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Președintele CJT, Călin Dobra: USR Timiș jignește grav artiștii din Timiș!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Județean Timiș a alocat 1,5 milioane de lei pentru proiectele culturale, desfășurate în mediul online.

Reprezentanții USR Timiș, contestă însă acest lucru și susțin că demersul CJT este defapt o sifonare de bani.

Liderul Consiliului Județean, Călin Dobra așteaptă scuze din partea reprezentanților USR Timiș, după ce aceștia au jignit lumea culturală a județului Timiș.

Atâta pot reprezentanții acestui partid. Jigniri și acuze. Atâta înțeleg ei când vine vorba de cultură și administrație. Președintele USR Timiș, din pur politicianism, a atacat o inițiativă dedicată oamenilor din cultură. Asta, în condițiile în care CJ Timiș este prima instituție care ia o măsură clară de sprijin pentru aceștia. Un atac injust și neavenit.

Totul, din simplul motiv că instituția pe care o conduc, Consiliul Județean Timiș, a pus la punct un program – OcroTim - în cadrul căruia venim cu soluții concrete pentru 8 domenii. Printre ele, cultura, care a beneficiat și de o primă măsură anunțată: 1,5 milioane de lei, bani cu care să finanțăm proiecte, care se vor desfășura în mediul online. Pe domnul președinte al USR îl deranjează că eu cred în susținerea culturii, în special a artiștilor independenți, care în ultimele luni nu au mai activat și au suferit mult din cauză că veniturile le-au scăzut dramatic. Iar reprezentantul ”uniunii care vrea să salveze România” caută nod în papură, numai ca să blocheze un proiect salvator.

Acest domn, care dovedește o crasă lipsă de pricepere în administrație, își revarsă frustrările politice spre un sector grav lovit de interzicerea evenimentelor.

Domnule USR-ist, din respect pentru acești profesioniști, mai bine vă vedeați de treabă sau vă documentați mai temeinic. Măcar puțin.

Flight sau DISKOteka sunt două mari festivaluri din Timișoara, care, în accepțiunea USR-ului, sunt doar sifonări de bani! Chiar așa?

Nu am obiceiul să răspund unor aberații, însă acum chiar cred că ați făcut o mare gafă. Injustă și impardonabilă.

Pentru acuzațiile gratuite pe care le-ați lansat în numele USR Timiș, vă aștept scuzele. Ați jignit lumea culturală din Timiș și ați făcut-o cu lipsă de discernământ, cu ură politică și cu demagogie. Și scuzele ar trebui să vină in corpore, de la liderii formațiunii și până la membri, unii chiar ei beneficiari ai Agendei Culturale a Consiliului Județean Timiș!, este mesajul transmis de liderul CJ Timiș, Călin Dobra.

Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 12:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login