Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Președintele CJT, Călin Dobra: Județul Timiș poate rămâne fără apărare în fața coronavirusului!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra, trage un semnal de alarmă și spune că Timișul ar putea rămâne fără apărare în fața noului coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Maternitatea Bega ar trebui să preia și cazuri non-COVID! Reacția directorului: Spitalul nu poate asigura circuite separate. Este un genocid

Reacția liderului CJT, vine după ce Ministerul Sănătății a dat o Ordonanță prin care spitalele CFR și Municipal din Timișoara au fost scoase de pe lista spitalelor suport în lupta cu coronavirusul.

Acum două zile atrăgeam atenția că, în plină criză provocată de coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Timișoara pentru o întâlnire politică și nu pentru una în care să analizeze actuala criză medicală și să vină cu soluții. IATĂ CĂ AM AVUT DREPTATE! După vizita sa, județul Timiș poate să rămână fără apărare în fața Covid-19, iar toată presiunea să fie exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unitate principală, care a ajuns la capacitate maximă. Rămân în lista de suport, Spitalul Județean din Timișoara și, surprinzător, Spitalul Municipal din Lugoj, o unitate unde multe cadre medicale sunt deja infectate. Toate aceste modificări se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Sănătății, neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat, act care scoate din lista unităților de sprijin, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF! Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent la nivel național? De ce se întâmplă asta la Timișoara? Cine e lașul? Cine nu vrea să lupte cu acest virus păcătos? Cine fuge de responsabilitate? Domnule ministru NELU TĂTARU, aveți datoria morală să le explicați cetățenilor din Timiș decizia care s-a luat. De ce vine această hotărâre după întrunirea strict politică la care ați participat zilele trecute în județul nostru? Refuz să cred că e o coincidență…”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: SDM Timișoara se alătură luptei împotriva coronavirusului și donează 100.000 de lei

Liderul CJT mai spune și că autoritățile centrale nu fac nimic în privința situației de la Sacoșu Turcesc, acolo unde mai multe persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19, iar un om a murit. 

Am atras, în repetate rânduri, atenția asupra situației de la Sacoșu Turcesc. Nici până acum Guvernul nu a intervenit acolo, iar localitatea poate deveni un nou focar pe harta României. Până și primarul este infectat, iar cetățenii se simt fără apărare. Deciziile de la nivel central privind acest caz au lipsit cu desăvârșire! Există vreun interes?! Reacționați domnilor guvernanți! Nu mai ignorați Timișul! Nu vă jucați cu sănătatea oamenilor!”, a nai spus Dobra.

Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 18:47

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login