Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Polițiștii, în alertă! Invazie de migranți la frontieră cu Serbia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiștii, în alertă după ce a fost depistat un număr impresionant de migranți, la frontiera cu Serbia! 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona Moraviţa si Oraviţa, cinci grupuri formate în total din 51 de persoane, cetăţeni din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră timișeni au descoperit pe raza localităţilor de frontieră Gherman, Gaiu Mic şi Jamu Mare, patru grupuri de migranți, la intervale diferite de timp, formate din 46 de cetăţeni străini. Cu toții veneau dinspre frontiera cu Serbia și se îndreptau spre interiorul ţării, au fost însă prinși și duși la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

”În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupurile erau constituite din 22 bărbaţi, 11 femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, iar minorii cu vârste între un an şi 17 ani. Persoanele în cauză au declarat la cercetari că sunt cetăţeni din Afganistan (7), Pakistan (9), Siria(2) şi din Irak (28). Aceştia au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara. 

Şi poliţiştii de frontieră cărășeni au prins în această dimineață un grup de migrați în apropierea localităţii Grădinari. Conform oamenilor legii au fost depistaţi 5 cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, țoti bărbați cu vârste cuprinse între 19 şi 28 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, mai spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login