Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Polițiști de frontieră, anchetați de DIICOT! Sunt acuzați că ar fi luat bani de la o grupare ce transporta migranți

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Percheziții de amploare, în 18 locuințe din vestul țării! Printre persoanele cercetate se numără și mai mulți polițiști de frontieră.

În urma descinderilor, nouă persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Astfel, începând cu luna martie 2017 până la sfârșitul lunii iunie 2017, cetățeanul pakistanez AHMAD KHAN SAEED și inculpatul TIMIȘ ISTRATE, în calitate de lideri, au iniţiat şi constituit pe teritoriul României,  împreună cu suspectul B. L. V., în calitate de membru executant, un grup infracţional organizat sprijinit pe teritoriul României de cel puțin 15 alte persoane (cetățeni români).

CITEȘTE ȘI: Telefoane, portofele cu bani și acte, găsite în piețele din Timișoara. Polițiștii le-au înapoiat proprietarilor

Membrii grupului transportau migranți pe ruta Bulgaria/Serbia/Cipru – România – Ungaria – Austria – Germania/Italia/Slovenia.

Grupul infracțional a transferat, transportat și adăpostit, în județele Timiș și Arad, un număr de cel puțin 111 migranți, pentru a-i trece ulterior granița în mod ilegal. Majoritatea migranților transportați erau irakieni, sirieni, afgani, indieni și pakistanezi, intrați ilegal în România și solicitanți de azil.

Mai mult decât atât, grupul infracțional era sprijinit de mai mulți polițiști de la frontiera Nădlac care, în schimbul banilor, nu îi mai controlau la vamă.

“A mai rezulat că lucrători de poliţie din cadrul cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac au acceptat din partea liderilor grupului infracţional organizat promisiunea primirii unor sume de bani/primirea unor sume de bani, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu. În cauză există suspiciuni cu privire la faptul că liderii grupului infracţional organizat au promis şi dat sume de bani lucrătorilor de poliţie din cadrul cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu, în scopul de a nu fi controlate mijloacele de transport (controlate de către liderii grupului infracţional organizat şi în interiorul cărora se află persoane – cetăţeni străini – care doresc să ajungă ilegal în spaţiul Schengen) ce se prezintă în punctul de frontieră astfel încât să fie permisă trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României către Ungaria”, se arată într-un comuncat al DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Euforici de sărbători! Şase tineri, prinşi cu droguri de poliţiştii locali!

Pentru destructurarea grupului infracţional organizat s-a constituit o echipă comună de anchetă între  autorităţile judiciare din Romania, Austria şi Slovenia.

Perchezițiile domiciliare au fost organizate în județele Timiș, Arad, Bihor și Maramureș.

Totodată, au fost efectuate cinci percheziții și pe teritoriul Austriei, fiind reținut și ulterior arestat cetățeanul pakistanez.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Ultima modificare Marți, 10 Aprilie 2018 14:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login