Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Poliţiştii de frontieră din România şi Serbia fac front comun pentru oprirea migranţilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Frontierele cu Serbia, supravegheate de patrule comune pentru stoparea fluxului de migranţi!

Asta au decis astăzi autortăţile române şi sârbe, la Timişoara, şi chiar au semnat un protocol în acest sens.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache şi omologul său din Serbia au semnat astăzi, la Timişoara, un protocol de colaborare privind sporirea securităţii la graniţele dintre cele două ţări. Astfel, în perioada imediat următoare vor începe să patruleze echipe formate din poliţişti de frontieră români şi sârbi, pentru a împiedica astfel migranţii să mai treacă ilegal graniţele.

„Patrulele urmează să intre în activitate în perioada următoare. Discuții pe acest subiect între miniştrii noştri de interne au tot foat în acest an, dar acum am reușit să formalizăm cadrul în care vor fi organizate aceste patrule. Deci în perioada imediat următoare vor intra în activitate, deja există contacte foarte frecvente între poliţiştii de frontieră de o parte şi de cealaltă, însă prin acest protocol vom avea chiar o patrulare comună şi atunci va fi mai uşor de lucrat. Legat de fluxurile migraționiste, în măsura în care şi aceste patrule vor intra în activitate, va fi mult va fi mai ușor de controlat. Noi pe partea noastră am luat oricum măsuri de întărire a prezenţei în această zonă însă cooperarea aceasta cu vecinii sârbi este una esenţială”, spune Dacian Cioloş, prim ministrul României.

Sper ca România să aprecieze ceea ce am făcut noi în criza migranților. Nu s-a simțit, de partea română a graniței, nici a mia parte din situația prin care a trecut Serbia”, a completat Alexandar Vucic, prim ministrul Serbiei.

 

Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 13:32

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login