Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Patru kosovari, opriți după granița cu România

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au venit în România să-și caute de lucru. Au intrat, însă, în țară, pe jos, sfidând vigilența polițiștilor de frontieră.

Au fost prinși câteva ore ma târziu de polițiștii din Deta. Vorbim despre patru cetățeni din Kosovo ce acum solicită azil pe teritoriul României.

„În cursul nopţii de 22.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, împreună cu poliţişti din cadrul secţiei 8 de Poliţie Deta au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au reţinut, în apropierea frontierei cu Serbia, patru persoane de sex masculin”, au transmis oamenii legii. 

Bărbaţii, care aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile din Kosovo, au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră Moraviţa pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt patru bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 22 şi 30 de ani. Aceştia au declarat că, întrucât nu şi-au găsit locuri de muncă în Kosovo, au hotărât să vină în România, deplasându-se pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei patru bărbaţi fiind predaţi unei echipe operative din cadrul Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil, întrucât au cerut azil pe teritoriul României. 

 

Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2016 10:48

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login