Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Patronul firmei care a otrăvit un bloc întreg a fost arestat preventiv! Cât a plătit pentru substanţa ucigaşă?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sorin Buţă, patronul firmei Bistim Dera SRL, care a făcut deratizarea în blocul morţii din Timişoara, a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

CITEŞTE ŞI: Firma care a ucis 3 oameni, după o acţiune de deratizare, funcţiona ILEGAL! Ce spune conducerea DSP Timiş?

Bărbatul a recunoscut în faţa anchetatorilor totul, inclusiv faptul că a folosit pentru deratizare, alte substanţe decât cele menţionate în procesul verbal.

Mai exact el a făcut deratizarea cu pastile de Delicia Gastoxin pe bază de fosfat de aluminiu.

"Din cuprinsul ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale rezultă că inculpatul, în data de 15.11.2019, între orele 10.00-13.00, în data de 16.11.2019, în jurul orei 13.30, precum și în dimineața zilei de 18.11.2019, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din Timișoara, a efectuat activități de deratizare în trei imobile diferite de pe raza Municipiului Timișoara, scop în care a folosit fără drept insecticidul cu denumirea ”Delicia – GASTOXIN”, sub formă de tablete, produs omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecția plantelor, ce conține o substanță foarte toxică (fosfura de aluminiu,   concentrație 56%), fără a avea autorizație de utilizare eliberată de către Autoritatea Națională Fitosanitară, activități în urma cărora gazul toxic emanat de către insecticid în contactul cu aerul s-a răspândit la apartamentele locuite dintr-unul din imobilele respective, alăturate celor în care a fost folosite substanța toxică, conducând apoi la decesul a trei victime (doi minori și un adult)", transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Este vorba despre un pesticid foarte toxic, utilizat pentru combaterea dănătorilor din câmp şi nicidecum din zonele locuite.

Buţă le-a spus anchetatorilor că a cumpărat substanţa de pe piaţa neagră, contra sumei de 600 de lei.

CITEŞTE ŞI: Premiu fabulos, de la Cinema City! Poţi câştiga o excursie la premiera europeană “Star Wars: The Rise of Skywalker” de la Londra

Iniţial a folosit aceste pastile pentru deratizarea unui hotel din Timişoara şi pentru că a fost foarte mulţumit de rezultate, a decis să le folosească şi la blocurile din Complexul Studenţesc.

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2019 11:07

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login