Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pasajul Solventul intră în șantier! A fost semnat contractul. Lucrările vor dura aproape trei ani

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pasajul Solventul va face legătura între Calea Bogdăneștilor și strada Gării și va trece pe sub 10 linii de cale ferată.

Pentru descongestionarea traficului în zona de vest a orașului este absolut necesară realizarea unui pasaj subteran pe sub cele 10 linii de cale ferată, traseul proiectat cuprinzând racordarea rampelor pasajului inferior Solventul cu strada Gării și Calea Bogdăneștilor.

CITEȘTE ȘI: Se apropie ziua votului! Ce recomandă medici, pentru ca alegătorii să fie în siguranţă?

Valoarea investiției este de aproximativ 94 de milioane de lei. Executantul este o asociere al cărei lider este Spic Internazionale SRL. 

Durata contractului este de 26 luni de la ordinul de începere, 2 luni pentru elaborarea documentaţiei și 24 luni pentru execuţia lucrărilor. 

Lucrările cuprind execuția unui pasaj rutier inferior, perpendicular pe axul căii ferate.

solwentul

Acest pasaj va face legătura între Calea Bogdăneştilor şi strada Gării şi va cuprinde: o platformă cu o linie cale pentru tramvai amplasată în mijlocul carosabilului; câte 2 benzi de circulaţie pe sens de o parte şi de alta a platformei tramvaiului; trotuare pietonale și piste de cicliști amplasate pe ambele părți ale pasajului. Se va executa un sens giratoriu la intersecția cu strada Gării, precum și iluminat public.

CITEŞTE ŞI: România, în marea finală internațională ClimateLaunchpad 2020!

Se vor efectua, de asemenea lucrări de reabilitare a rețelelor subterane de utilități precum și execuția unora noi pentru deservirea obiectivului.

Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2020 17:19

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login