Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noul tramvai al Timișoarei, fabricat de turci, a intrat în testări europene! Când ajunge prima garnitură la Timișoara?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A început testarea noilor tramvaie produse de turci, care urmează să ajungă la Timișoara!

Noile tramvaie vor fi testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, ultimele teste urmând să aibă loc în Timișoara. 

Primăria Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, din fonduri europene, de la firma turcească Bozankaya Otomotiv, iar primul a intrat deja în teste.

Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat în România.

Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai, de la Autoritatea Feroviară Română.

Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara. 

Noile tramvaie au o lungime de 29,95 m, o lăţime de 2,40 m și o capacitate de 200 de călători. Noile garnitru au o autonomie de 63 km.

Preţul unui tramvai este de peste 9.7 milioane de lei, fără TVA.

Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 15:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login