Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Modernizare în forță! Strada Mareșal Constantin Prezan intră în reabilitare. Investiția este de aproape 10 milioane de euro

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încep lucrările de modernizare și extindere la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan.

Sectorul de drum face legătura între Calea Martirilor și Piața Gheorghe Domășneanu. 

CITEȘTE ȘI: Accident înfiorător! Motociclist aproape mort, din cauza unei şoferiţe care abia a obţinut permisul de conducere!

Va fi practic modernizată strada Mareșal C-tin Prezan pe o lungime de peste 13 km. Strada va avea o lățime cuprinsă între 13-14 m, va avea două benzi de circulație pe sens, încadrată cu bordură și rigolă la bordură.

Și strada Venus va fi reabilitată pe o lungime de 500 m. Va avea o lățime de 13 m și câte două benzi de circulație pe sens, încadrată cu bordură și rigolă la bordură.

Va fi amenajat și un sens giratoriu la intersecția dintre străzile Mareșal C-tin Prezan și bd. Sudului cu 3 intrări/ieșiri. Un alt sens va fi la intersecția dintre străzile Mareșal C-tin Prezan, Venus și Calea Urseni cu 3 intrări/ieșiri.

Vor fi amenajate piste de biciclete pe ambele sensuri cu lățime între 1-2 m, iar trotuarele pe ambele părți  vor avea o lățime între 1-2,50 m.

Zone verzi vor fi amenajate pe o suprafață de 19.550 mp.

CITEŞTE ŞI: Ultima veste despre deschiderea restaurantelor! Ce spune ministrul Sănătăţii, despre momentul mult aşteptat?

Și rețelele edilitare vor fi reabilitate: canalizare pluvială și menajeră, rețea de alimentare cu apă, realizarea rețelei de canalizare meteorică pentru preluarea apelor de pe drumul nou propus se face prin intermediul gurilor de scurgere proiectate; canal tehnic; sistem iluminat public pentru circulația auto  și pentru cea pietonală

La final va fi extinsă și rețeaua de troleibuz până la bulevardul Sudului.

Valoarea contractului este de 41.740.503 lei cu TVA, adică aproape 10 milioane de euro. Durata de execuției a lucrărilor este de 16 luni.

Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2020 15:13

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login