Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Misiune de salvare contracronometru! Doi tineri aventurieri, salvați în ultimul moment de salvamontiști

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi tineri au fost la un pas de moarte! S-au aventurat pe un traseu montan fără a avea pregătirea necesară și nici nu erau echipați corespunzător.

Cei doi tineri, colegi de facultate, unul din Craiova și cel de-al doilea de origine siriană, au venit din inima Olteniei, în Băile Herculane pentru o aventură. Aventura lor însă, putea să se încheie tragic. 

CITEȘTE ȘI: Mutaţia virusului SARS-CoV-2, descoperită la încă două persoane din ţara noastră. În ce stare sunt acestea?

Aceștia au plecat în Munții Domogled, în ideea că în aceeași și vor reveni la bază și se vor întoarce acasă.

Nefiind echipați corespunzător cu echipament de munte, ci doar în geacă, blugi și bocanci, cei doi au început să resimtă frigul tot mai intens, până când sirianul nu a mai putut continua și abia mai putea vorbi din cauza hipotermiei.

Unul dintre tineri a sunat la 112 și a cerut ajutorul salvamontiștilor. Aceștia au ajuns la fața locului într-un timp extrem de scurt, și anume 45 de minute, pe un traseu care în mod normal se face în 3-4 ore.

CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unui bărbat, care a plecat la muncă peste hotare! A dispărut de aproape jumătate de an

Salvamontiștii le-au acordat primul ajutor și au cerut sprijinul elicopterului SMURD pentru a-i coborî pe cei doi la baza muntelui.

,,De data aceasta, tinerii au avut noroc. Au fost la un pas de nenorocire. Dacă ajungeau într-o zonă fără semnal sau le cedau bateriile de la telefoane, este greu de crezut că cei doi ar mai fi avut vreo șansă. Pe munte nu se pleacă oricum și nici urcarea pe traseu nu se face de oricine. Poate întâmplarea asta este învățătură de minte pentru alți aventurieri. Fiindcă nu uitați: muntele este prieten, dar nu te iartă dacă nu-l respecți” a declarant pentru www.infocs.ro alpinistul salvamontist Bruno Adamcsek, cel care a participat la operațiunea de salvare.

Ultima modificare Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 11:58

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login