Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ministrul Dezvoltării, mulțumit de stadiul lucrărilor de la Podul Dragalina! Va fi deschis circulației la sfârșitul acestei luni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vești bune pentru șoferii timișoreni! La sfârșitul lunii septembrie va fi deschis circulației rutiere Podul Dragalina.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul Nicolae Robu, aflat în vizită pe șantier, alături de ministrul Dezvoltării Rregionale, Daniel Suciu, și președintele Consiliului Județean, Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Sfârşit înfiorător! Un bărbat a ars de viu, în propria casă!

Ministrul a venit să verifice stadiul lucrărilor, în condițiile în care investiția este una guvernamentală, în cea mai mare parte fiind fonduri asigurate prin PNDL.

În momentul de față lucrările la pod sunt gata în proporție de 85%, în timp ce decontările s-au făcut pentru 50% din lucrări.

E un lucru pe care nu prea l-am întâlnit, dar e de bun augur, înseamnă că există firme puternice în Banat, stadiul fizic este de 85%, stadiul decontărilor de 50% pentru că nu ni s-au cerut banii. Bani avem, cele două poduri de care discutăm sunt finanțate cu 11 milioane de lei de la Guvern prin PNDL, diferența de 2 milioane este de la bugetul local. Sper ca în termen foarte scurt, dânsul (n.r. Nicolae Robu) spunea că la sfârșitul lunii septembrie se va circula, sunt mulțumit, vreau să-l văd făcut și terminat, ca să închidem această investiție”, spune Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale.

Până la sfârșitul lunii acest pod trebuie să fie dat în folosință! Că se va mai lucra după aceea la finisaje, asta e altceva. În opt zile muncitorii trebuie să lucreze, ei știu, pentru ca mai apoi să se circule pe acest pod”, spune primarul Nicolae Robu.

Podul Dragalina este refăcut de firma Tehnodomus, iar valoarea investiției este de 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), bani asigurați în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale, prin programul PNDL.

Referitor la Podul Eroilor, cel din Iosefin, lucrările sunt puțin mai în urmă, și anume stadiul acestora este de 68%. Însă, primarul Nicolae Robu spune că și acesta va fi dat în folosință înainte de termenul prevăzut în contract, care este în primăvara anului viitor.

Se lucrează și la podul Eroilor, cu  foarte mică întârziere se va da în folosință și podul acela. Și vorbim de întârziere față de acest pod, nu despre termen, pentru că termenul pentru ambele este în primăvară, în martie și aprilie. S-a dat foarte târziu termenul de începere a lucrărilor, aici impunându-se modificări de proiect după ce au început săpăturile. De îndată ce s-au făcut preparativele pentru începerea lucrărilor s-a constatat că în subteran sunt diverse, care nu rezultau din documente, și atunci sigur, nu s-a putut da drumul lucrărilor efective de construcții, s-au impus modificările  de rigoare a proiectului pentru punere în acord cu realitatea din teren”, mai spune primarul Nicolae Robu.

CITEȘTE ȘI: Încă un drum județean reabilitat! A văzut prima dată asfaltul și scurtează distanța cu 20 de km față de Lugoj

Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, cu 3,69 de milioane de lei.

Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2019 19:01

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login