Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ministrul Comunicațiilor, la Timișoara: Comerțul online înregistrează o creștere fantastică. În 2018 a crescut cu 30%

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comerțul online, tema discuțiilor mai multor experți europeni, prezenți astăzi la Timișoara!

Abordările au fost în cadrul unui eveniment care s-a desfășurat la sediul Consiliului Județean, sub egida președinției Consiliului Uniunii Europene.

CITEȘTE ȘI: "Pionierii" din cadrul programului Climate Kic, în workshop la CCIA Timiș!

La discuții a participat și ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, care spune că în România deși a crescut comerțul online, țara noastră mai are încă de recuperat. Pentru asta Ministerul a elaborat un proiect privind strategia și politicile acestui tip de comerț, care ar urma să fie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Comerțul online este un domeniu care are o dinamică de creștere fantastică. Numai în 2018 a crescut cu 30%. Astăzi, piața de comerț electronic din România a ajuns la 3,5 miliarde de euro și este în creștere, dar mai avem multe de făcut. Foarte mulți au achiziționat produse onlinem totuși la nivel european piața este de 600 de miliarde de euro, iar 67% din ponderea ei vine din zona Europei de Vest. Avem mult de recuperat. Până la sfârșitul anului urmează să avem o hotărâre de Guvern în care să stabilim exact strategia și politicile de promovare a comerțului online. Așteptându-ne ca după acel moment să avem o creștere și mai mare în acest domeniu. Dezvoltarea acestui sector va aduce la dezvoltare și pentru alte sectoare, serviciul poștal de exemplu, cea a serviciilor financiare, unde putem să dezvoltăm sistemele de plată online”, a spus ministrul Alexandru Petrescu, la Timișoara. 

CITEȘTE ȘI: Urmărire ca în filme, pentru prinderea a doi infractori! Ca să scape, unul dintre indivizi s-a aruncat în apă

Acesta a fost al cincilea eveniment organizat în Timiș, de la preluarea președințeiei Consiliului Uniunii Europene.

Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 16:25

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login