Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Migranți, prinși la granița cu Serbia! Unii încercau să iasă din țară, alții să intre

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiștii de frontieră au depistat mai mulți migranți la frontiera cu Serbia, care au încercat fie să intre în țară, fie să iasă.

CITEȘTE ȘI: Se modifică tarifele pentru colectarea deşeurilor în Timiş! Cât vor plăti de anul viitor, locuitorii din zona 0 şi zona 1?

Doi cetăţeni din Albania și unul din Kosovo au încercat să intre ilegal în ţară, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Cei trei au fost prinși seara trecută de polițiștii de frontieră pe raza localității Beba Veche.

Poliţiştii de frontieră i-au reținut pe cei trei bărbați, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni din Albaniași unul din Kosovo, cu vârste cuprinse între20 şi 46 de ani, care au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Doi migranți au fost prinși în apropiere de Jimbolia de către polițiști. Aceștia se îndreptau spre granița cu Serbia. În urma verificărilor s-a constatat că este vorba de un cetățean din Irak în vârstă de 20 de ani și unul din Palestina în vârstă de 25 de ani, ambii solicitanți de azil pe teritoriul României. Cei doi au declarat că doreau să ajungă în Serbia, pentru a merge mai departe în alte state din Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI: Zeci de oameni blocaţi, în mijlocul zăpezilor! Se intervine de urgenţă pentru salvarea lor

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei doi cetățeni din Albania si cetățeanul din Kosovo, fiind anunţateautorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie. De asemenea,cei doi cetățeni din Palestina și Irak sunt cercetaţi pentrutentativă de trecere frauduloasă a frontierei de statfiindpreluaţi de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2018 16:01

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login