Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Masca de protecție redevine obligatorie în Timișoara și în localitățile cu rată de infectare mai mare de 6 la mie!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 6 la mie.

Măsura se aplică de astăzi, după ce ordinul comun al ministerului Sănătății și ministerului Afacerilor Interne va fi publicat în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI: Aproape 15.000 de cazuri de COVID şi 331 de decese, raportate azi de autorităţi! La ATI sunt peste 1.500 de pacienţi

Ministrul Sănătății și ministrul Afacerilor Interne au emis ordinul comun privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6 la mie. Există însă și câteva excepții.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene.

Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat ( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască. Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască. Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc.”, se arată în ordinul comun.

Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.

CITEȘTE ȘI: Regulamentul parcărilor publice din oraş, din nou în dezbatere! Timişorenii, invitaţi să participe

Până acum, în Timiș, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, era obligatorie purtarea măştii de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, din data de 20 septembrie.

Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 16:41

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login