Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Luni și marți NU se face școală! Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decizie de ultimă oră în ceea ce privește reluarea cursurilor școlare! 

Elevii din Timiș nu vor începe școala de mâine! Comitetul pentru Situații de Urgență a decis suspendarea activităților școlare în zilele de luni și marți. Totul s-a întâmplat la propunerea Inspectoratului Școlar Județean care a atras atenția că gerul de afară ar putea pune în pericol sănătatea școlarilor, întrucât majoritatea sălilor de clasă din școlile și grădinițele din județ nu au putut fi încălzite la o temperatură optimă.

La propunerea Inspectoratului Școlar, după ce am analizat informațiile primite din unitățile de învățământ, am transmis domnului prefect o rugăminte de a convoca Comitetul pentru Situațiile de Urgență, am prezentat situația din școli și doar în proporție de 40% ar fi fost posibil să se desfășoare activitatea școlară, însă nici acolo integral. Temperaturile scăzute au făcut ca în sălile de clasă să fie foarte frig deși noi am pornit încălzirea de vineri. Avem situații în care temperaturile sunt de 5, 6 sau 7 grade. Nu sunt temperaturi în care copii să poată lucra. Noi nu putem să riscăm să-i lăsăm să se îmbolnăvească în lanț, și să stea mai multe zile acasă”, a declarat inspectorul școlar general, Aura Danielescu.

Nu numai frigul din sălile de clasă a dus către această decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență. În Timiș există mai multe microbuze școlare ce n-au mai putut fi pornite din cauza faptul că bateriile au cedat sub puterea gerului. În plus, cei de la ISJ Timiș mai spun că elevii navetiști ar fi fost puși în situația de a îngheța prin stațiile de autobuz.

„Avem microbuze care nu ne pornesc peste tot, avem cadre didactice care sunt în concediu medical și avem mulți copii navetiști care ar trebui să stea în frig, în stațiile de autobuz, chiar la o temperatura de -13 grade. Astfel, am decis ca în cele două zile să nu se facă cursuri, dar în grădinițele din Timișoara vor exista cadre didactice care să se ocupe de copii pentru care părinții n-au găsit soluții”, a mai punctat Dnielescu.

Orele pierdute în cele două zile se vor recupera ulterior.

La ședința Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș în care a fost luată decizia suspendării cursurilor în zilele de luni și marți a participat și premierul româniei, Sorin Grindeanu.

 

Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2017 15:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login