Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Lugojul intră în carantină! Rata de infectare a ajuns 7,05 cazuri la mia de locuitori

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultimele 24 de ore, în judeţul Timiş au fost diagnosticate cu coronavirus încă 309 persoane.

Dintre acestea, 185 sunt din Timişoara, unde rata de infectare a ajuns la 7,72 cazuri la mia de locuitori, iar 10 sunt din Lugoj.

CITEŞTE ŞI: 160 de decese și încă 9.272 de cazuri noi de infectări cu COVID, în ultimele 24 de ore! Numărul pacienților de la ATI, în continuare unul mare

Aici, rata de infectare a ajuns la 7,05 şi, chiar dacă este mai mică decât în municipiul de pe Bega, autorităţile au decis carantinarea oraşului.

“Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor. În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj”, anunţă Prefectura Timiş.

Astfel, a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a stabilit ca Lugojul să fie carantinat din această noapte, de la ora 24:00, pe o perioadă de 14 zile.

Mai sunt în carantină şi localităţile Giroc, Ghiroda, Moşniţa Nouă, Dudeştii Noi şi Dumbrăviţa.

Pentru aceste localităţi ieri a fost luată măsură prelungirii carantinei, pentru încă două săptpmâni.

În schimb, la Sânnicolau Mare şi Ciacova nu a fost necesară prelungirea carantinei, pentru că numprul de noi cazuri a scăzut în ultimele zile.

CITEŞTE ŞI: Trafic blocat pe autostradă, după un impact violent între doi mastodonţi

 

 

Ultima modificare Vineri, 20 Noiembrie 2020 14:44

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login