Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

La un pas de tragedie! O pacientă a fost rănită de o bucată de metal care s-a desprins din computerul tomograf

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Incident grav la Spitalul Județean din Timișoara! O pacientă căreia i se făcea o investigație cu computerul tomograf, a fost lovită de o bucată de metal, desprinsă din aparat.

Pacienta are 36 de ani a suferit un accident vascular cerebral și în momentul accidentului i se făcea o investigație imagistică.

CITEŞTE ŞI: Peste 2.500 de persoane infectate cu COVID-19, în Timiş. Sunt opt focare de coronavirus active

Din fericire, pacienta nu a fost grav rănită, bucata din metal desprinsă din aparat a lovit-o la un braț. Situația putea însă fi mult mai gravă dacă bucata din metal o lovea în altă parte.

“Cupola de protecţie a computerului tomograf , care constă într-un cerc cu diametrul de aproximativ un metro, de plastic cu margini ascuţite de aluminiu, s-a desprins în timp ce un pacient era scanat. Gândiţi-vă că acea cupola se învârte cu o viteză de 400 de rotaţii pe secundă şi acţionează mai rău ca un cuţit. Putea să îi taie gâtul, putea să îi secţioneze corpul şi puteam să ne confruntăm cu o tragedie”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Computerul tomograf a fost achiziționat de de ministerul Sănătăţii, alături de alte 13, care au ajuns la alte spitale din ţară, printr-un acord de împrumut cu Banca Mondială.

O bună perioadă de timp a funcţionat fără avivul de utilizare, dat de CNCAN, abia în urmă cu două luni.

"De la momentul preluării şefiei de Secţie, la 1 februarie 2020 am sesizat că acest aparat nu are autorizaţia de utilizare. S-au luat toate măsurile necesare, de către conducerea spitalului, a fost autorizat în data de 4 iunie a aceluiaşi an, iar ultima revizie tehnică a fost făcută în 18.06.2020, când totul era funcţional", a explicat Aida Iancu, şefa Secţiei de Radiologie a Spitalului Judeţean Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Bilanţ tot mai sumbru! Am depăşit un nou prag: peste 85.000 de persoane, infectate cu coronavirus

 

 

 

 

Ultima modificare Sâmbătă, 29 August 2020 17:04

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login