Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Jandarmii timișeni, în acțiune! Au participat la mii de misiuni și au scos trupele antitero în stradă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Volum mare de muncă in 2017 pentru jandarmii timișeni!

Deși instituția se confruntă cu deficit de personal, numărul misiunilor din anul ce a trecut a fost mult mai mare decât in 2016.

Mii de jandarmi au participat la acțiunile de protest, la manifestări culturale și religioase dar și la competiții sportive, pentru asigurarea liniștii și ordinii publice.

 ”Dacă in 2016 aveam 6% lipsă de personal, in 2017 am avut aproape 10% lipsă din personal, cu toate acestea numărul misiunilor din domeniul ordinii publice a crescut mult. Cu personal mai puțini am desfășurat misiuni și activități mai multe. 2017 a debutat cu manifestații de protest de mare amploare. Noi am asigurat ordinea publică la 107 manifestări de protest cu peste 1800 de jandarmi, față de doar 41 de asemenea manifestații in 2016, o creștere de 160% cu privire la aceste misiuni. Am avut 892 de manifestări cultural artistice religioase promoționale, față de 692 cu un an inainte, și aici am avut o creștere de 29%, iar numărul efectivelor angrenate a fost de in aceste misiuni s-a ridicat la 3603 jandarmi, față de 2604 in 2016, o creștere de 38% a efectivelor. Am avut și mai multe competiții sportive, in 2017 vorbim de 231 față de 217 cu 7 % mai mult, am asigurat măsurile de siguranță publică cu 1131 de jandarmi față de 849  cu un  an inainte”, spune Nicolae Slev, șeful jandarmilor timișeni.

Jandarmii timișeni au desfășurat și acțiuni de protecție antiteroristă. Jandarmii special pregătiți pentru a reacționa in cazul unor atentate teroriste au ales să prevină acest fenomen, astfel că patrule de mascați inarmați au patrulat prin zonele cele mai aglomerate ale orașului, dar și la Aeroport, considerat un obiectiv de risc.

Inspectoratul nostru are o structură de acțiuni specială și antitetoriste. Această structură a desfășurat activități pe segmentul misiunilor de ordine publică, caracterizată print-o prezență activă și vizibilă a efectivelor noastre in zonele respective. Ne-am concentrat pe zonele cu public numeros, dar și pe anumite obiective care intră in competența Jandarmeriei, unde prezența acestor structuri a fost vizibilă zilnic. Astfel, au fost constituite  au fost constituite echipe de intervenție antiteroristă care au executat misiuni pentru descurajarea unor atentate teroriste la obiectivele noastre dar și in zonele urbane aglomerate. O atenție deosebite am acordat aeroportului, unde a crescut in fiecare an numărul de pasageri. In ce privește pregătirea am desfășurat cu această structură diferite exerciții de intervenție impreună cu Direcția Județeană de Informații Timiș”, spune Nicolae Slev.

Jandarmii au fost prezenți și la frontieră, unde au făcut echipă cu polițiștii de frontieră pentru a impiedica migranții să pătrundă in țară.

O altă misiune importantă a fost participarea la menținerea ordinii publice. Am acționat cu colegii de la poliție, in patrule mixte. Tot in această perioadă in 2017 am executat cu poliția de frontieră 930 de misiuni in cooperare cu o medie zilnică de 8 jandarmi in zona frontierei, o misiune care ne-a solicitat atât un efort de personal cât și efort logistic. Fenomenul migranților a mai scăzut, in momentul de față acționăm cu doi jandarmi zilnic”, mai spune Slev.

Ultima modificare Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018 16:05

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login