Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Jandarmii, în acţiune! Au dat amenzi de 55.000 de lei, în numai câteva ore!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acţiune în forţă a jandarmilor timişeni, în acest sfârşit de săptămână! Forţele de ordine au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea comercializării ilegale de material lemnos.

Acţiunea s-a desfăşurat în Piaţa Lovrin, din judeţul Timiş! Jandarmii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 55.000 lei, pentru comercializare în loc neautorizat şi refuzul transportatorului de a transporta materiale lemnoase confiscate/reţinute la locul indicat de agentul constatator.

„Pe această cale atragem atenţia cetăţenilor, că începând cu data de 20 octombrie 2016, Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice a fost completată şi modificată, astfel că în noul format au fost aduse noi modificări privind sancţiunile aplicabile pentru săvârşirea contravenţiilor silvice, acestea fiind substanţial mărite”, transmit reprezentanţii IJJ Timiş.

Tot în acest sfârşit de săptămână un echipaj de jandarmerie a intervenit în urma unei sesizării din partea unor cetăţeni, care au indicat faptul că în zona împădurită Hezeriş - Valea Lungă, din apropierea municipiului Lugoj, se taie ilegal lemne. La faţa locului au fost identificate două persoane care au tăiat cu un motoferăstrău şi un topor, mai mulţi arbori nemarcaţi silvic.

Prejudiciul produs a fost evaluat de un specialist silvic la aproximativ 2,5 m3, material lemnos de esenţă cer şi carpen, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Lugoj.

Jandarmii au dispus reţinerea în vederea confiscării a tractorului şi a remorcii folosite pentru transport, a materialului lemnos şi a bunurilor folosite la săvârşirea contravenţiei. În cauză s-a solicitat Direcţiei Silvice Timişoara, calcularea pagubei produse, urmând ca ulterior să fie aplicată o sancţiune contravenţională”, mai spun cei de la Inspectoratul de Jandarmi.

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login