Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Poliţiştii smardoiaşi din Timişoara au fost puşi sub acuzare! Cum îi apără cei din IPJ?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Interlopii cu epoleți care au snopit în bătaie doi tineri nevinovați, riscă ani grei de pușcărie.

Mai exact, ei pot sta după gratii între doi şi zece ani, pentru săvârșirea faptei de vătămare corporală conform Codului Penal Art. 182 – “Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Dacă fapta a produs vreuna din următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 10 ani.”

CITEŞTE ŞI: Femeie răpită şi băgată cu forţa într-o maşină! Ce au descoperit poliţiştii este incredibil!

A doua faptă pe care procurorii o au în vedere este loviri și alte violențe, infracțiune care se pedepsește cu amendă sau închisoare de șase luni la cinci ani.  

Pentru această faptă, cei patru polițiști şi cei patru jandarmi care au nenorocit în bătaie doi tineri, au posibilitatea să cadă la o înțelegere cu victimele și să scape de latura penală.  

Dacă iniţial, cei opt agresori au fost cercetaţi pentru purtare abuzivă, şi nu aveau calitatea de suspecţi, acum lucrurile s-au schimbat.

Procurorii au adunat suficiente probe şi i-au pus sub acuzare.

Astfel,  patru dintre smardoiaşi au calitatea de făptuitori și ceilalţi patru, de complici.

CITEŞTE ŞI: FOTO Turmă de oi, spulberată de un șofer! Cum s-a întâmplat accidentul?

Conducerea Inspectoratului Județean Timiș refuză să dea publicității numele polițiștilor suspecți prevalându-se de legea informațiilor cu caracter personal.

În plus, nu vor să spună nici funcţiile pe care le ocupă cei patru poliţişti, dar nici atribuţiile de serviciu.

petecel

Şi asta în condiţiile în care există informaţii că unii dintre agenţi nu aveau ce să caute la acţiunea în timpul căreia doi tineri au fost bătuţi cu bestialitate, fără motiv.

Surse din IPJ care doresc să îți păstreze anonimatul spun că unul dintre suspecți este comisarul Cristian Spătaru, fiul lui Doru Săparu care a condus IPJ Timiș între anii 1999 si 2001, trecut în neființă în 2014.

politisti01

Conform voceatimișului.ro un alt suspect este Darian Țicu, fiul primarului Ion Țicu din comuna Pătulele din județul Mehedinți.

 

 

 

 

Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2017 13:49

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login