Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Incendiu de proporţii, într-o sală de clasă! Doi elevi, captivi! Scenariul de groază, pus în practică de pompieri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pompierii au intervenit de urgenţă, pentru lichidarea unui incendiu care a izbucnit în laboratorul de informatică al unui liceu, în care erau doi copii.

Din fericire nu a fost o situaţie reală, ci un exerciţiu organizat de Detaşamentul de Pompieri Caransebeş, la Liceul Teoretic Hercules din Băile Herculane.

CITEŞTE ŞI: Proiectul “Vestul Calificat”, în plină desfășurare! Profesionalizarea angajaților, obiectivul principal

“Pompierii au intervenit de urgenţă cu 2 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare la înălţime şi un echipaj SMURD, în total acţionând 11 subofiţeri şi 1 ofiţer”, transmite ISU Caraş-Severin.

Scenariul a presupus extragerea  celor două victime blocate în interior, o victimă evacuându-se pe casa scării, iar cealaltă victimă, pe fereastră de la etajul al doilea, cu ajutorul nacelei autospecialei de intervenţie.

În paralel, pompierii au luptat cu flăcările violente, fiind simulate tehnici de pătrundere şi stingere incendiu dar pe coloană uscată.

CITEŞTE ŞI: UVT vine în sprijinul absolvenţilor de liceu! Oferă pregătire pentru examenul de maturitate

Scopul acestui exerciţiu a fost acela exersare a tehnicii pompierilor militari în acţiuni de stingere a incendiilor şi salvarea  de persoane, cât şi a modului de răspuns în situatiile de urgenţă al cadrelor didactice şi elevilor.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login