Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Hoții de milioane de euro, din vestul țării, au fost prinși! Cum au acționat?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Polițiștii arădeni au reținut până în acest moment trei suspecți în cazul furtului a peste 400 de tone de cupru.

În momentul de față, principalul suspect în acest caz, cel care ar fi pus la cale toată operațiunea este reținut, însă într-un alt dosar. Alți doi complici au fost și ei reținuți astăzi pentru 24 de ore.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalități Economice au identificat trei bărbați, bănuiți de furtul a 414 tone de cupru, în valoare de 2.000.000 de euro, de pe raza localității Curtici. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști la scurt timp după săvârșirea faptei”, transmit reprezentații IPJ Arad.

În urma cercetărilor a reieșit că, unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, a pus la cale toată operațiunea. Astfel, la data de 21 septembrie, acesta a  trimis un email fals, în vederea achiziției de cupru.

 Pentru transport, au fost folisite 3 autotrenuri și remorci. Aici au intervenit ceilalți doi bărbați, unul de  34 de ani din Sântana și un altul de 28 de ani din Timișoara. Împreună, aceștia au mers la depozitul firmei de unde au încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru. 

Marfa a fost transportată inițial la un depozit din localitatea Curtici, județul Arad, iar ulterior, în localitățile Becicherecu Mic și Lovrin din județul Timiș, de unde urma să fie comercializată. 

Pentru a pune la cale jaful, bărbatul a făcut rost de documente false de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte pentru a îngreuna depistarea autotrenurilor, susțin anchetatorii. 

Bărbații din Timișoara și Sântana au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, cel din Arad fiind în prezent arestat într-o altă cauză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respective”, mai spun reprezentanții IPJ Arad.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login