Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Greşeli uriaşe ale procurorilor DNA Timişoara! 14 poliţişti filmaţi că luau mită, au scăpat basma curată, din cauza erorilor din dosar

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Caz revoltător în vestul ţării unde 14 poliţişti de frontieră, acuzaţi de luare de mită, au fost achitaţi în primă instanţă, deoarece procurorii nu şi-au făcut bine treaba.

Astfel, probele de la dosar a fost desfiinţate în instanţă, iar magistraţii au dat o sentinţă în favoarea inculpaţilor.

CITEŞTE ŞI: CCIAT anunță lansarea proiectului “Vestul Calificat”! Profesionalizarea angajaților, obiectivul principal

Cazul a ajuns în atenţia opiniei publice, în anul 2016, când 18 poliţişti de frontieră de la Vărşand au fost ridicaţi de procurorii DNA Timişoara, sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată.

Mai exact, anchetatorii spuneau că inculpaţii au primit sume cuprinse între 50 şi 41.000 de euro, pentru a permite intrarea în ţară a mai multor tiruri încărcate cu ţigări de contraband şi cu cauciucuri uzate.

Trei dintre poliţişti şi-au recunoscut faptele şi au primit pedepse cuprinse între 2 ani şi 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspedare.

De asemenea, ei au fost obligaţi să restituie şi mita primită şi probată de procurori.

Ceilalţi 14 poliţisti au negat totul, iar avocaţii au invocat vicii de procedură, iar acum au primit sentinţe favorabile.

“Constată nulitatea absolută a ordonanţelor procurorului din data de 26.08.2016 şi din data de 01.11.2016 în dosarul nr. 110/P/2016 al PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE - DIRECŢIA NAŢIONALĂ ANTICORUPŢIE-SERVICIUL TERITORIAL TIMIŞOARA pentru folosirea unui colaborator cu identitate reală, cu privire la autorizarea colaboratorului cu identitate reală Stoia Ioan Daniel, de a efectua interceptarea şi înregistrarea, audio, audio-video în mediu ambiental şi referitor la autorizarea colaboratorului de a întocmi documente nereale de provenienţă sau de însoţire a mărfurilor tranzitate ori a documentelor care efectuează transportul, precum şi autorizarea acestuia să promită, să ofere, să dea bani sau alte foloase şi a actelor subsecvente acestora şi cea privind nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la punerea în executare/inexistenţa mandatului de supraveghere tehnică, precum şi cele efectuate cu nerespectarea principiului loialităţii/legalităţii administrării probelor şi de înlăturare a probelor obţinute în mod nelegal (...) cu consecinţa înlăturării tuturor probelor obţinute în mod nelegal, potrivit considerentelor prezentei hotărârii. Respinge excepţia de nulitate a actelor de procedură efectuate cu nerespectarea dispoziţiilor legale”, se arată în încheierea de şedinţă a judecătorilor de la Tribunalul Arad.

CITEŞTE ŞI: Detalii înfiorătoare din cazul care a îngrozit România! Cum le-a ucis monstrul din Caracal, pe cele două copile?

Mai exact, cei 14 poliţişti de frontieră, deşi au fost filmaţi în timp ce luau şpagă, acum au fost achitaţi.

În plus, ei trebuie să primească înapoi banii proveniţi din mită, care au fost ridicaţi de anchetatori, la deschiderea dosarului.

Sentinţa nu este însă definitivă şi, cel mai probabil, procurorii DNA Timişoara vor face contestaţie.

 

 

1 comentariu

  • dedi

    O demonstratie edificatoare pe cat de grava a erorii de a desfiinta Sectia speciala, cata vreme se fac asa greseli in dosare mari, din incompetenta sau din alta cauza.

    Raportează dedi Joi, 16 Ianuarie 2020 14:36 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login