Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Funcționari publici, specializați în migranți

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulți funcționari publici din Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți au au învățat mai multe despre refugiați. Aceștia au fost instruiți, pentru a ști cum să discute cu aceste persoane, și pentru a ajuta la integrarea lor.

Practic, timp de 2 zile, reprezentanti ai Prefecturilor, Inspectoratelor Scolare Judetene, Caselor de Asigurari, DGASPC-urilor, Agentiilor Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, Inspectoratelor Teritoriale de Munca si alti functionari publici din judetele TImis, Caras – Severin si Mehedinti au invatat cine sunt persoanele care au un statut de protectie in tara noastra si care sunt drepturile si obligatiile migrantilor care provin din afara UE si se afla in Romania pentru studii, casatorii cu cetateni romani, etc.
 
Traingul “Migratie si integrare in Regiunea de Vest a Romaniei” gazduit de Institutia Prefectului de Timis, face parte dintr-un proiect finantat de Uniunea Europeana si care are ca scop cresterea gradului de integrare a refugiatilor si a strainilor in Romania. Acesta a fost organizat de catre Organizatia Internationala pentru Migratie, Biroul din Romania si Asociatia AIDRom.
 
Formarea reprezentantilor autoritatilor publice in domeniul migratiei, din judetele Timis, Caras – Severin si Mehedinti este o prioritate pentru initiativa noastra de integrare a migrantilor, pentru ca atat refugiati cat si straini cu drept de sedere legala, aflati in Romania in general pentru studii, sau munca sau casatoriti cu cetateni romani apeleaza constant la aceste institutii in procesul de lor de incluziune sociala. Iar achizitia de informatii relevante despre cine sunt migranti, ce drepturi si obligatii au precum si formarea de deprinderi interculturale este foarte importanta” Flavius Ilioni-Loga, coordonator AIDrom Timisoara.
 
Pe langa prezentari privind evolutiile actuale ale migratiei in Europa, rolul  Inspectoratului General pentru Imigrari  in integrarea refugiatilor si a strainilor si accesul cetatenilor straini la serviciile de sanatate si la piata muncii in Romania, functionarii publici au participat in exercitii practice privind asistenta de care au nevoie refugiati si straini in Romania.
La cursul de formare a participat si un refugiat din Siria,  care lucreaza in prezent pentru o organizatia non-guvernamentala in domeniul migratiei in Timisoara si care a povestit functionarilor publici cum este procesul de integrare a unui refugiat in Romania.
 
In cadrul proiectului de integrare a refugiatilor si a strainilor in cele 3 judete din zona de Vest a tarii, pe o perioada de 6 luni, peste 100 de migranti au beneficiat de servicii specializate de informare si asistenta sociala in cadrul Centrului Regional de Integrare AIDRom Timisoara, deschis in cadrul acestui proiect. Alti 50 de migranti au beneficiat de ajutor financiar fie sub forma de servicii medicale, fie asistenta financiara de subsistenta sau costuri pentru educatia copiilor ( inscriere la cresa si gradinita sau costuri de rechizite). Mai mult peste 70 de refugiati si straini cu drept de sedere legala au participat la cursuri de limba romana si sesiuni de prezentare a culturii si traditiei romanesti.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login