Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

[Foto] Prima ediție a Festivalului Ceaunelor de la Variaș, un real succes!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mirosul gulașului și al cârnaților preparați după rețete tradiționale au împânzit în acest sfârșit de săptămână localitatea timișeană Variaș.

Sâmbătă a avut loc prima ediție a unui festival savuros, care se vrea a deveni o tradițe.

CITEȘTE ȘI: Un bloc întreg evacuat după ce o magazie de la parter a luat foc! Două ore s-au luptat pompierii cu flăcările

Cei mai buni bucătari din zonă au intrat în competiție și au încins ceaunele, totodată organizatorii au pregătit și o secțiune de degustare a cârnaților tradiționali, preparați după rețete transmise din bătrâni.

varias 4

Câștigătoare la proba de ceaun au fost următoarele echipe: Gogoșarul Bănățean pe locul I, locul II a fost ocupat de Florin Colombal, iar clasamentul este încheiat de Cristian Dohnica, cel care a ocupat locul III.

La proba de cârnați tradiționali pe primul loc s-a clasat Asociația Agricultorilor din Cherestur, pe locul doi Ceacea Tănase, iar pe locul trei, Crescătorii de iepuri din Variaș.

Ne-am propus să dăm naștere unui eveniment de suflet pentru toți locuitorii comunei noastre și cu satisfacție pot să spun că am reușit. După cum ați văzut festivalul a fost un succes. Mirosul gulașului și al cârnaților preparați după rețete tradiționale i-au scos pe oameni din case pentru a degusta din bunătățile de pe mese. Am admirat măestria bucătarilor și mă gândesc foarte serios să culegem aceste rețete culinare pentru a le așeza într-o carte. În comuna Variaș trăiesc în armonie români, sârbi, maghiari și germani. Fiecare familie are o bucătărie transmisă din generație în generație. Aceste bunăți trebuie transmise generațiilor viitoare. Avem mâncăruri bune și sănătoase, ar fi păcat ca acestea să se piardă”, spune Nicoleae Birău, primarul comunei Variaș.

varias 8

Cei care au venit la Variaș să deguste mâncărurile tradiționale au avut parte și de un program artistic, susținut de tinerii de la Ansamblul de dansuri din Variaș, dar și de soliștii Otilia Obrad și Tibi Mirea.

CITEȘTE ȘI: Mașină în flăcări, la ieșirea de pe autostradă! Pompierii au intervenit de urgență

Primarul comunei promite că va face din acest festival o tradiție.

Ultima modificare Duminică, 24 Februarie 2019 12:32

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login