Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

[FOTO] Patronii și angajații din HORECA, protestează la Timișoara! Cer să fie lăsați să muncească

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sătui de măsurile retristive, care îi aduc în pragul falimentului, reprezentanţii hotelurilor, restaurantelor şi sălilor de evenimente din Timişoara au ieșit în stradă.

Industria HORECA este în prezent cea mai afectată de pandemie, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 80% față de primele nouă luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 50% dintre operatori.

Restricționarea vânzării și a consumului în restaurant, închiderea sectorului organizării de evenimente, a barurilor și cafenelelor,  nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii, susțin cei din HORECA, care mai spun că prin aceste restricții se aduc doar mari prejudicii industriei ospitalității în ansamblu - hoteluri, restaurante, cafenele, organizări de evenimente.

Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HORECA prin măsuri total disproporționate față de situația reală, astăzi fiind afectați în mod direct de aceste restricții nejustificate 400.000 de angajați, precum și aproximativ 210.000 angajați ai furnizorilor de produse, materii prime și servicii, conform statisticilor naționale. Suntem implicați și afectați: hoteluri, restaurante, cafenele, baruri, locații de evenimente, firme de prestări servicii decorațiuni, muzică, croitorie, make up, entertainment, furnizori de marfă, utilități, producători locali, servicii de transport, ghizi, agenții de turism. Vi se pare puțin și neînsemnat? De ce e mai periculos să ai invitați la o masă 20 de persoane, decât a lucra intr-o hală de 200 de persoane, timp de 8 ore?De ce această industrie a fost controlată săptămânal, din iunie și până acum, nu s-au constatat riscuri majore, nu există focare majore de infecție în niciun  restaurant sau hotel , cum sunt în atâtea companii și instituții publice, și totuși noi suntem singurii sancționați?De ce ni se explică de fiecare data că ni se face un favor prin a ni se permite să muncim? Noi suntem antreprenorii și contribuabilii care susțin economia locală. Cu noi veți face din Timișoara un oraș turistic sau nu!”, transmit organizatorii protestului.

Protestatarii au şi o listă de revendicări:

1.    LĂSAŢI-NE SĂ MUNCIM!!! Opriți discriminarea industriei HORECA!!! Nu există nicio statistică care sa demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creşterii numărului cazurilor de COVID-19 ! În cele 2 luni de vară, în care majoritatea populaţiei a beneficiat în vacanţă, şi nu numai, de serviciile HORECA , numărul de cazuri a rămas CONSTANT!!! După începerea şcolilor, revenirea la locurile de muncă şi ALEGERILE LOCALE, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat!!!
2.    Solicităm ca industria Horeca să fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie. Solicităm să nu se aplice nici industriei Horeca.
3.    Solicitam anularea impozitului specific pentru anul în curs şi pentru anul viitor.
4.    Solicităm acelaşi program de lucru, aceleaşi condiţii de restrictii sau orar, cu respectarea normelor de siguranţă, pentru Restaurante, Locatii de Evenimente, Baruri sau Cafenele, pe întreaga perioadă a pandemiei.
5.    Solicităm anularea impozitelor locale pentru proprietăţiile din domeniul Horeca care au fost închise prin lege, şi care nu au putut fi folosite

Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 17:15

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login