Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

[Foto] Cros transfrontalier și deschiderea punctului de frontieră Triplex Confinium de Ziua Euroregiunii DKMT

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Punctul Triplex Confinium, de la granița dintre România, Serbia și Ungaria a găzduit un nou eveniment de celebrare a cooperării euroregionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa.

Cu această ocazie, județul Timiș a predat astăzi președinția DKMT, vecinilor unguri.

În cadrul tradiționalei festivități de deschidere a graniței triple, reprezentanții autorităților județene care au luat cuvântul au vorbit despre importanța cooperării transfrontaliere. Călin Dobra, cel care a fost în ultimul an președinte al euroregiunii DKMT a vorbit despre proiectele care sunt în implementare sau în faza de proiect, în zona trasnfrontalieră.

dkmt 2

Acest eveniment se concretizează an de an prin implementarea proiectelor pe cooperare transfrontalieră care nu pot decât să aducă un beneficiu întregii comunități, proiecte care duc la dezvoltare economică, duc la o dezvoltare durabilă și care cred că duc la o creștere a nivelului de trai. Aici discutăm de ceea ce înseamnă infrastructură rutieră, discutăm de ceea ce înseamnă canalul Bega navigabil, pista de biciclete, discutăm pe partea maghiară de imbunătățirea sistemului de sănătate”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Festivitatea de la Triplex Confinium a fost urmată de Adunarea Generală a Cooperării Regionale DKMT care anul acesta s-a desfășurat la Beba Veche, nu înainte însă de a avea loc deja tradiționalul cros transfrontalier, la care au participat copii din cele trei țări.

dkmt 6

Adunarea generala a DKMT s-a incheiat cu un spectacol folcloric oferit de Ansamblul Banatul.

dkmt 9

Atât astăzi, cât și mțâine, granitele sunt deschise între orele 10.00 si 18.00 și pot trece dintr-o parte în alta să-și viziteze rudele fără să mai facă un ocol de cativa zeci de kilometri.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Lupta cu ţânţarii, şobolanii şi alte rozătoare continuă la Timişoara! Luni începe o nouă campanie de deratizare şi dezinsecţie

Lupta cu ţânţarii, şobolanii şi alte rozătoare continuă la Timişoara! Luni începe o nouă campanie de deratizare şi dezinsecţie

Deşi Primăria anunţă periodic acţiuni de deratizare şi dezinsecţie, timişorenii sunt dezamăgiţi de rezultate. Ţânţarii, rozătoarele şi alţi dăunători le crează în continuare probleme.

Detalii

Revine haosul în zona centrală a Timişoarei! Primăria închide din nou străzi importante

Revine haosul în zona centrală a Timişoarei! Primăria închide din nou străzi importante

Lucrările de modernizare din centrul Timişoarei nu s-au încheiat, deşi circulaţia a fost redeschisă zilele trecute.

Detalii

Aeroportul Internațional Timișoara din nou în top, cu o creştere a numărului de pasageri! Care este cea mai căutată destinaţie?

Aeroportul Internațional Timișoara din nou în top, cu o creştere a numărului de pasageri! Care este cea mai căutată destinaţie?

Bilanțul traficului aerian de pasageri în transport intern, desfășurat pe Aeroportul International Timișoara, în primele șase luni ale anului 2019, confirmă o creștere față de aceeași perioadă a anului anterior.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login