Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Firma care a ucis 3 oameni, după o acţiune de deratizare, funcţiona ILEGAL! Ce spune conducerea DSP Timiş?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tragedia momentului a scos la iveală nenumărate nereguli în ceea ce priveşte activitatea instituţiilor care trebuiau să verifice firma de deratizare care a provocat nenorocirea.

Este vorba despre SC Bistim Dera SRL, al cărei proprietar, Sorin Buţă, a făcut acţiunea de combatere a dăunătorilor în blocul morţii.

CITEŞTE ŞI: Premiu fabulos, de la Cinema City! Poţi câştiga o excursie la premiera europeană “Star Wars: The Rise of Skywalker” de la Londra

Conform conducerii DSV Timiş, firma avea dosarul complet, pentru autorizarea din punct de vedere sanitar-veterinar.

Însă deşi avea aceste documente în regulă, îi lipsea avizul de la Primărie.

“Acea firmă şi cei ce au contractat-o sunt iresponsabili. Când spun acea firmă mă refer la decidenţii de acolo. Într-un asemenea domeniu, cu un asemenea grad de risc, este nepermis să funcţionezi fără autorizaţie. Am făcut verificările de rigoare şi firma respectivă nu a solicitat niciodată acord comercial de la Primărie Timişoara şi evident, nici nu a primit. Nu ştie nimeni de această firmă. Astăzi însă mi s-a prezentat o poză cu un banner de la o spălătorie, banner prin care firma respctivă îşi face reclamă la serviciile de dezinsecţie şi deratizare şi dă şi un număr de telefon”, a declarat astăzi, primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu.

Cum a fost posibil, ca această firmă să funcţioneze fără acest aviz, nu ştie nimeni.

O explicaţie ar fi aceea să SC Bistim Dera SRL nu a fost niciodată controlată, cel puţin nu de inspectorii DSP.

Aceştia aveau obligaţia să verifice dacă substanţele toxice pe care le folosea firma sunt sau nu avizate sau dacă mai sunt în termen de valabilitate.

“În judeţul Timiş sunt 58 de firme care activează în domeniul deratizării. Nu pot să vă spun acum câte controale am făcut la acestea, în ultimii ani, însă cu certitudine vă pot spune că societatea în cauză nu a fost verificată niciodată de la înfiinţare până în prezent”, a declarat directorul DSP Timiş, Cornelia Malac.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Patronul firmei care a făcut deratizarea în ”blocul morții”, în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă

Patronul firmei de deratizare a recunoscut în faţa anchetatorilor că pentru acţiunea din blocul morţii a folosit pasile pe bază de fosfat de aluminiu.

Este vorba despre un pesticide foarte toxic, ce este utilizat pentru combaterea dăunătorilor în câmp, şi nicidecum în spaţii populate şi închise.

Bărbatul a mai spus că a cumpărat această substanţă de pe piaţa neagră şi a mai făcut deratizări cu ea, însă până acum nu a mai avut probleme.

 

,

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login