Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Fals inspector OPC, în control prin magazinele din mall! Polițiștii timișeni, în alertă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Falși inspectori ANPC desfășoară activități de „control” în această perioadă, avertizează reprezentanții instituției.

Agenții economici sunt sfăuiți să fie foarte atenți la legitimațiile persoanelor care se prezintă în control și să le ceară ordinul de serviciu. 

Falșii inspector folosesc legitimaţii asemănătoare cu cele oficiale, iar sub pretextul neregulilor depistate, aceștia le solicită plata unor amenzi, sau pentru a scăpa de plată le cer alte bunuri în schimb.

Reprezentanţii Autorității pentru Protecţia Consumatorilor susţin că niciodată comisarii nu solicită operatorilor economici achitarea cu numerar a eventualelor amenzi după terminarea controlului.

La Timișoara, o femeie și-a făcut o legitimație falsă și a verificat mai multe societăți comerciale. A verificat mai multe magazine din mall, iar pentru că ar fi descoperit diferite nereguli și pentru a nu amenda firma respectivă ar fi cerut mai multe foloase materiale în schimb.

Polițiștii timișoreni au deschis o anchetă în acest caz și urmează să o identifice pe femeia care s-a dat drept comisar.

Există informații conform cărora persoana din imaginea alăturată (foto) a pretins că este comisar ANPC și a încercat să obțină foloase necuvenite prin constrângerea angajaților unui magazin dintr-un în mare centru comercial din Municipiul Timișoara. Fiecare comisar ANPC are o legitimație de serviciu cu un număr unic de identificare și cu fotografia acestuia. Mai mult comisari ANPC desfășoară controale în echipe de cel puțin două persoane și nu încasează niciun fel de amenzi pe loc și întocmesc documente prin care le sunt constatate abaterile și aplicate sancțiunile. În cazul de față organele de cercetare penală investighează și încearcă să identifice persoana respectivă pentru a fi trasă la răspundere”, spune Sorin Susanu, ANPC.

Reprezentanții ANPC  atrag atenția agenților comerciali să aibă grijă și să nu cadă în capcana falșilor inspectori.

Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2020 15:52

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Reacţia Poliţiei Române după apariţia informaţiei cum că dezinfectanţii care trebuiau să ajungă la Spitalul din Lugoj au fost furaţi

Reacţia Poliţiei Române după apariţia informaţiei cum că dezinfectanţii care trebuiau să ajungă la Spitalul din Lugoj au fost furaţi

Un transport de dezinfectanţi destinat Spitalului Municipal din Lugoj nu a mai ajuns la unitate sanitară, căreia i s-a transmis că biocidele au fost furate.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login