Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Făgetul iese din carantină! Numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Orașul Făget și localitățile aparținătoare ies din carantină, în urma trendului descrescător al cazurilor de coronavirus.

În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș a reieșit faptul că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori.

CITEȘTE ȘI: Un consilier local PMP rupe tăcerea! Partidul lui Sămărtinean a ajuns pe mâna şmenarilor şi combinatorilor!

Ca atare  DSP Timiș a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în orașul Făget, inclusiv localitățile Colonia Mică, Temerești și Bichigi, după expirarea celor 14 zile de carantină.

Propunerea a fost trimisă spre avizare Institutului Național de Sănătate Publică.

După avizul INSP a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căruia s-a a emis o hotărăre  privind ridicarea măsurii de carantinare. Conform hotărârii s-au stabilit următoarele:

Art. 1.  Carantina zonală instituită în orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică,  județul Timiș, se ridică începând cu data de 8 august, ora 19.

Art. 2 . În perioada următoare, starea de sănătate a populației din orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică,  județul Timiș, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială), precum și de către personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timis.

Art. 3. Pentru o periodă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale:

Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare

Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22:00.

Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.

Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de  Urgență al UAT Făget.

CITEŞTE ŞI: O nouă explozie de îmbolnăviri! Au fost raportate aproape 1.400 de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore!

 Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări, etc).

Ultima modificare Sâmbătă, 08 August 2020 12:03

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login