Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Exclusiv: Alin Petecel, șeful I.P.J.Timiș, un mincinos cu epoleți, care protejează infracțiunile săvărșite de subordonații săi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De ceva vreme locuitorii județului Timiș asistă neputincioși la acapararea Poliţiei de către un grup de oameni ai legii corupţi şi incompetenți până în maduva oaselor.

La IPJ Timiș s-a aciuat o adunătură de indivizi care au fraternizat cu cei mai periculoși infractori: spărgători de locuințe, hoți de lux, proxeneți și tot felul de tâlhari, care operează nestingheriți în orașul nostru cu sprijinul nemijlocit al unor polițiști.

Șefii acestor infractori cu epoleți au puterea să-i acopere, au puterea de a decide asupra regimului unor documente interne care în mod normal trebuie să fie publice. Acesti infractorii cu epoleți se bucură în IPJ Timiș de o imagine impecabilă.

În realitate tot acest secretul de stat este o bătaie de joc la adresa statului de drept și a contribuabililor care țin în spinare o șleahtă de infractori îmbrăcați în haina statului, care lucrează mai mult împotriva societății decât în sprijinul ei.

CITEŞTE ŞI: Doi poliţişti au trecut pe lângă moarte, după ce un şofer beat a intrat în plin, în autospeciala lor

Concret, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, redacția sursa de vest a solicitat domnului Alin Petecel (șeful I.P.J.Timiș)  să ne comunice câteva informații din activitatea „fructuoasă” a instituției pe care o conduce.

Mai exact, am vrut să aflăm câteva detalii despre cei trei poliţişti cercetaţi penali de Parchetul Mililtar, pentru că au bătut cu bestialitate doi tineri nevinovaţi, până i-au băgat în spital.

Astfel, am solicitat:

-    gradul și funcțiile (nu și numele) celor trei polițiști din cadrul IPJ Timiș

-    la ce Serviciu sau Birou și-au desfășurat aceşzia activitatea până la data începerii urmăriri penale

-    salariile pe care le-au încasat în ultimele trei luni, cu tot cu sporuri și alte beneficii

-    rezultatele ultimei evaluări profesionale și psihologice

-    descrierea procedurii de lucru a fiecărui agent suspect, aflat în misiunea din data de 22 noiembrie 2017, atunci când doi cetățeni nevinovați au fost bătuți cu bestialitate în mijlocul străzii

-    numele persoanei care a condus acțiunea

-    numele persoanei care a dispus ca cei trei polițiști suspecți să participe la misiunea din data de 22 noiembrie 2017

-    măsurile disciplinare pe care conducerea IPJ TIMIȘ (Consiliul de disciplină) le-a luat față de cei trei polițiști suspecți

-    declarațiile de avere ale polițiștilor Darin Ticu, Cristian Spătaru și Marius Necula, întrucât acestea nu se regăsesc pe nici una dintre platformele online ale ministerului.

Răspunsul IPJ Timiș la aceaste întrebări este o sfidare la adresa cetățenilor, o încălcare gravă a constituției și a Jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului.

CITEŞTE ŞI: Galerie foto: Pompierii timişeni, în cel mai periculos loc al momentului! Au luptat o săptămână cu flăcările

IPJ Timiș a secretizat cea mai mare parte din informațiile solicitate ignorând astfel Art. 24 aliniatul 5 din legea nr. 182/2002 privind informațiile clasificate, prin care se interzice clasificarea ca secrete de stat a informațiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţiile de interes public, restrângerii ilegale a exerciţiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezării altor interese legitime.

Mai mult, Alin Petecel, șeful I.P.J.Timiș, nu și-a pus semnătura pe răspunsul la cererea noastră chiar dacă cererea i-a fost adresată personal.

Este evident că Alin Petecel, șeful I.P.J.Timiș, ascunde lucruri grave care se petrec de ceva vreme în ograda pe care o păstorește.

Este evident că Alin Petecel și-a ales echipa în care joacă. Este clar că în clădirea de pe Take Ionescu se întâmplă tot mai multe lucruri necurate, care nu au nicio legătură cu munca de poliție.

Potrivit Legii nr. 360 din 2002 privind Statutul polițistului la Art.4 “(1) Politistul este obligat să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, Constituția și legile țării, jurământul de credință față de România". Iar Art.41 din Statutul Polițistului îl obligă pe polițist "să respecte principiile statului de drept și să apere valorile democraţiei".

Pentru Alin Petecel, șeful I.P.J.Timiș aceste texte de lege sunt lipsite de sens, iar atunci când ele sunt invocate, sunt tratate cu ignoranță,  sau în cel mai fericit caz cu superficialitate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Doi polițiști din Timiș, prinși cu țigări netimbrate și alcool, în Serbia! Acum sunt cercetați disciplinar

Ultimă oră! Ce au decis judecătorii, în cazul celor trei poliţişti şi un jandarm, care au bătut doi tineri nevinovaţi?

Revoltător! Poliţişti din IPJ Timiş, pe mână cu hoţii din locuinţe! Cum primeau infractorii, ponturi?

Poliţiştii smardoiaşi din Timişoara au fost puşi sub acuzare! Cum îi apără cei din IPJ?

Atenţie! Poliţiştii smardoiaşi, lăsaţi de şeful IPJ Timiş, să bată în continuare oameni nevinovaţi

Caz incredibil la Timişoara! Poliţiştii, acuzaţi că au bătut doi oameni până i-au băgat în spital

 

 

 

Ultima modificare Marți, 02 Ianuarie 2018 13:10

7 comentarii

 • Mocaniu Ioan

  Nu polițistul Valer Kovacs , trebuia dat afara ci individul asta de comisar șef de la IPJ TIMIȘ ALIN PETECEL CARE A ÎNCĂLCAT GRAV DEONTOLOGIA PROFESIONALA DÂND AFARA UN POLIȚIST PENTRU SIMPLU FAPT CA A RECLAMAT MODUL IN CARE ȘEFII DE POLIȚIE CEREAU O NORMS DE AMENZI.
  Probabil ca la IPJ Timiș , nu se executa acțiuni profesionale de poliție ci acțiuni incompatibile cu profesia de polițist.!!!
  In ce hal a ajuns politia romană in teritoriu, cum șefii își bat joc de subordonați in mod incalificabil!!!
  Pr timpul lui AC CUZA pentru ce a făcut acest șef la IPJ Timiș , era dar afara din poliție și fără drept de pensie.!!!!

  Raportează Mocaniu Ioan Marți, 19 Mai 2020 20:24 Link la comentariu
 • Spartanul

  Aia cu sprijinul primit de Petecel din partea penalului Diaconu o cunoaște și aia de mătură holul de pe Sălăjan. (apropo Adriane, ce mai face Sorin, băiatul cu mașinuțele dă la Jărmania?)
  Dar și socrello lui Peticuț are o inraurire asupra carierei lui ginerică. Păcat de doamna Irina, care chiar este o doamnă.
  Aline, localitatea Denta îți spune ceva? O să îți spună, când o sa explodeze situația. Și atunci nu te vei mai putea trage pe c.ur, amice.

  Raportează Spartanul Sâmbătă, 19 Octombrie 2019 18:09 Link la comentariu
 • NS

  Multe acuzații puține demonstrații. O anchetă jurnalistică aduce și dovezi nu doar aruncă acuzații. Așteptăm dovezile altfel același sistem jurnalistic " titlu pompos, conținut slab".

  Raportează NS Miercuri, 03 Ianuarie 2018 06:50 Link la comentariu
 • Calin

  Pai ? La ce va asteptati ? La competenti ????
  Cat de usor era sa recunoasca ca au Caca.t steagul ? Si sa-si dea demisia ?
  Fiecare cu planul lui ...

  Raportează Calin Miercuri, 03 Ianuarie 2018 00:44 Link la comentariu
 • Chiar Eu

  Citind acest " articol", incerc sa ma abtin in a ti face un profil profesional. Totusi, pot macar sa ma intreb oare cat de " disperat" sa fii ca cineva sa ti citeasca fituica, sau oare care ti este tariful pt prostitutia profesionala afisata, incat sa ti permiti sa jignesti un om care se afla la carma unei institutii respectate. Sper, ca maine cel tarziu, sa fii contact de avocatul domnului, ca sa inveti si tu ca in tara asta sunt legi pe care nu numai politistii tb sa le respecte si ca lipsa informarii nu te absolva.N as vrea sa intru in detalii sa ti desfiintez in intregime acest articol maret, ar fi prea umilitor pt tine in fata celor care nu au informatii...ma bazez pe faptul ca, cei care cunosc legislatia ti au dat deja o nota...tu, evident, esti repetent chiar si la gramatica limbii romane. Revin si spun..." creatia" ta oricum e nula, insa tupeul si prostitutia profesionala trebuie sanctionate si, sper, sa faca asta chiar OMUL pe care ti ai permis sa l jignesti....cat despre tine, desi presupun ca esti biped, mai ai pana sa ajungi sa vezi acele litere langa numele tau. Multa bafta!

  Raportează Chiar Eu Miercuri, 03 Ianuarie 2018 00:36 Link la comentariu
 • Gogu

  Se aseamana cu cei din satul cu ministrii!

  Raportează Gogu Marți, 02 Ianuarie 2018 11:33 Link la comentariu
 • Politist NU militian

  Întrebați-l de sănătate pe nașul ascensiunii lui fulminante, senatorul PSD Adrian Diaconu (el însuși milițian cu ceva chestii penale la activ). Petecel îi sfidează și pe polițiștii onești din IPJT, cei care își fac datoria față de meseria lor. Petecel este un politruc numit politic în funcția aceasta, prin urmare el răspunde unor comenzi politice. Uitati-va cine sunt polițiștii acuzați de acea bătaie. Corelați asta cu familiile lor. Politica e totul.

  Raportează Politist NU militian Marți, 02 Ianuarie 2018 10:24 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login