Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Educatoarea criminală a fost condamnată! Ce sentinţă au dat judecătătorii pentru că şi-a ucis copila, cu sânge rece?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cazul şocant al educatoarei din Timişoara care şi-a ucis cu sânge rece, fetiţa de patru ani, a ajuns la final.

Judecătorii de la Tribunalul Timiş au dat sentinţa, prin care Oana Răzvana Neţ a fost condamnată la 12 ani de închisoare.

CITEŞTE ŞI: Alertă meteo! Ce se întâmplă în orele următoare, în judeţele din vestul ţării?

„În data de 13.03.2018, în jurul orei 17.30, inculpata Neţ Oana – Răzvana, în timp ce se afla împreună cu fiica sa minoră, în vârstă de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situată în Timişoara, iar fiica sa se spăla şi se juca în apa din cadă, a ţinut-o pe fetiţă forţat cu capul sub apă până ce minora s-a înecat, aceasta decedând din cauza asfixiei mecanice prin submersie în apă, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii. Ulterior uciderii fiicei sale prin înecare, inculpata Neţ Oana – Răzvana, folosind două cuttere pe care le-a luat din baie, a tăiat cadavrul victimei la nivelul antebraţelor, producându-i în această manieră două leziuni superficiale, fără să realizeze însă că fiica sa era deja decedată în acele momente”, se arată în rechizitoriul procurorului care a anchetat crima.

Educatoarea şi-a recunoscut fapta, lucru pentru care a beneficiat din start de o reducere a pedepsei cu o treime, conform legii.

Oana Răzvana Neţ a pus crima pe seama certurilor dese pe care le avea în ultima perioadă cu soţul ei, care i-ar fi cerut divorţul.

CITEŞTE ŞI: Mii de articole pirotehnice, confiscate de jandarmii timișeni!

Expertiza psihiatrică a relevant faptul că educatoarea era conştientă în momentul în care şi-a omorât copila de 4 ani.

După 9 luni de la comiterea acestei fapte, Oana Răzvana Neţ a fost condamnată la 12 ani de închisoare, însă decizia nu este definitvă.

“În baza art. 386 din Codul de procedură penală, respinge, ca fiind nefondată, cererea formulată de către partea civilă N.M.C., prin avocat ales, de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de violenţă în familie (omor asupra unui membru de familie), prevăzută de art. 199 alin 1 Cod penal raportat la art. 188 al. 1 Cod penal, în infracţiunea de violenţă în familie (omor calificat asupra unui membru de familie), prevăzută de art. 199 alin 1 Cod penal raportat la art. 188 al. 1 Cod penal şi art. 189 alin. 1 lit. a şi h Cod penal; În temeiul art. 199 alin 1 Cod penal raportat la art. 188 al. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedura penală, condamnă pe inculpata N. O. R., în prezent deţinută în Penitenciarul Arad, la o pedeapsă de: - 12 (doisprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (omor asupra unui membru de familie)”, arată magistraţii.

În plus, Oana Răzvana Neţ trebuie să achite daune morale de 60.000 de euro către soţul ei.

 

 

 

 

Ultima modificare Sâmbătă, 29 Decembrie 2018 14:36

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login