Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Două spitale și zeci de gospodării inundate, dar și copaci căzuți, după ploile de noaptea trecută! Peste 250 de pompieri mobilizați

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Codurile emise de meteorologi au produs efecte în vestul țării! Peste 250 de pompieri timișeni au fost mobilizați pentru a răspunde tuturor solicitărilor.

Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost emise mai multe atenționări și avertizări de fenomene meteo periculoase, printre care și două avertizări de Cod Roșu în intervalele orare 19:15 - 20:00, pentru zona de Sud-Vest a județului și 00:15-01:15 pentru localitățile Nițchidorf, Gătaia și Tormac.

În urma ploilor abundente, au fost peste 80 de apeluri pe numărul unic 112, prin care cetățenii au solicitat intervenția pompierilor la mai multe adrese din Timișoara și localitățile limitrofe.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din subsolul a trei instituții publice - Casa Tineretului, Str. Arieș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” și Maternitatea Bega - , 18 case, 9 curți, 10 beciuri și subsoluri inundate și 6 anexe gospodărești. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuți - un copac căzut pe calea ferată pe raza localității Satchinez, și alți doi copaci căzuți în Timișoara.

Și străzile din oraș au fost acoperite de ape, canalizarea nemaiputând face față.

isu 2 1

Pentru coordonarea eficientă a echipajelor din teren, la sediul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă. De asemenea, s-a dispus creșterea capacității operaționale la cele două detașamente de pompieri din Timișoara. În sprijinul pompierilor din Timișoara au venit și colegi din cadrul Stațiilor de Pompieri Buziaș și Deta și Detașamentul de pompieri Lugoj, astfel peste 250 de pompieri au fost mobilizați pentru a asigura intervențiile generate de fenomenele meteo periculoase”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login