Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Directorul DSP Timiș, Flavius Cioca, reacționează în urma acuzațiilor făcute la adresa sa, de către fostul ministru Vlad Voiculescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reacție a directorului DSP Timiș, Flavius Cioca, în urma acuzațiilor făcute la adresa sa, de către fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Voiculescu a afirmat că directorul DSP, Flavius Cioca, a fost evaluat de către minister, sugerând că rezultatul nu a fost unul bun și că urma să fie demis. Nu s-a mai întâmplat acest lucru, din cauză că chiar ministrul Vlad Voiculescu a fost demis de premier.

Există un sistem care trăieşte din banii statului şi care este înţesat aproape la fiecare nivel de sinecuri si de interese care nu de puţine ori sunt legate de un partid sau altul”, a afirmat Voiculescu la Digi24.

CITEȘTE ȘI: Vaccinul AstraZeneca înlocuit cu serul Moderna, începând de mâine, la un centru de vaccinare din Timișoara!

El l-a dat ca exemplu pe directorul DSP Timiş, Flavius Cioca, despre care a spus că e liberal şi că a propus carantinarea Timişoarei şi a localităţilor conduse de primari de la USR PLUS.

Flavius Cioca a reacționat însă, și spune că masurile de carantinare nu au fost făcute cu dedicație, fiind afectate localități conduse de primari din toate partidele politice.

De la o persoană despre care credeam că-mi împărtășeste cultura organizațională, sper încă neatinsă de morbul funcționarismului si politicianismului, nu mă asteptam la acuzații neîntemeiate. Mai ales că nu am apucat vreodată să avem măcar o discuție telefonică, chiar dacă eu am încercat.

Mă văd obligat să subliniez câteva aspecte ce țin de activitatea DSP Timis și a mea personală, în urma celor afirmate recent de către fostul Ministru al Sanatații.

1.   Nu are nicio legatura culoarea politică a primarilor cu decizia carantinării.Localitățile pe care DSU, după votul CJSU, cu avizul INSP, le-a introdus in carantină la propunerea DSP Timis, in anii 2020-2021 sunt următoarele:-municipiile Timișoara(primar USR) si Lugoj(primar PNL).-orasele Făget, prima localitate carantinată in Romania conform legii 136/2020(primar PNL), Ciacova(primar PNL) si Sânnicolau Mare(primar PNL).-comunele Fibiș(primar PNL), Dumbrăvița(primar USR), Becicherecu Mic(primar PSD), Dudeștii Noi(primar PNL), Ghiroda(primar PNL), Giroc(primar PSD), Moșnița Nouă(primar PNL), Pesac(primar PSD), Nițchidorf(primar PSD), Șag(primar PSD), Șandra(primar PNL), Dudeștii Vechi(primar PNL), Otelec(primar Pro Romania) si Biled(primar PNL).Sumarizând,  11 localitati cu primari PNL, 5 primari PSD, 2 USR si unul de la Pro România.

2. Evaluarea performanţelor individuale ale funcţionarilor publici se efectuează conform Ordonanței de Urgență 57/2019, unde la art. 14 detaliază: „Evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se realizează pentru un an calendaristic, în perioada cuprinsă între 1 ianuarie-31 martie din anul următor perioadei evaluate, pentru toţi funcţionarii publici care au desfăşurat efectiv activitate minimum 6 luni în anul calendaristic pentru care se realizează evaluarea”.  Intrucât nu am activat 6 luni nici în funcția de Director Executiv Adjunct Sănătate Publică(13.04.2020-31.08.2020), nici în cea de Director Executiv(1.09.2020-31.12.2020) nu am depus raport de activitate si nu am  beneficiat de evaluare. Daca această evaluarea a fost efectuată de către responsabili ai MS, nu mi-a fost adusă la cunostință, conform prevederilor legale. Dar dacă dl. Ministru iși dorea un alt Director Executiv la DSP Timiș, trebuia doar să il desemneze prin Ordin de Ministru, deoarece eu sunt numit interimar.

3. Județul Timiș este recunoscut ca județul cu cea mai extinsă testare COVID19 din țară.

4. Raportat la populație, avem în ultimele săptămâni cea mai mare rată de vaccinare din România, cu un număr de 92 fluxuri vaccinare funcționale, in 33 Centre de Vaccinare.

5. Majoritatea anchetelor epidemiologice ale DSP Timiș se desfășoară cu celeritate, situația fiind identică și pentru „cazurile nealocate”.E imperios necesar de spus că toate acestea au in spate un efort uriaș, zilnic, al unui colectiv care nu e perfect dar care se străduie constant.

Pe mai departe, voi rămâne la fel de dedicat si concentrat asupra muncii mele, incercând zilnic să fac tot ceea ce ține de mine ca sa protejez sănătatea cetățenilor județului Timiș.

Iar domnului Ministru, așa cum a spus public dumnealui că îsi dorește, îi doresc odihnă plăcută”, s-a arătat în postarea directorului DSP Timiș, pe facebook.

CITEȘTE ȘI: Urmărire ca în filme pe străzile Timișoarei! Șoferul și pasagerul au sărit în Bega, pentru a scăpa de polițiști

Ultima modificare Duminică, 18 Aprilie 2021 12:49

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login