Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Desfășurare de forțe la Spitalul Victor Babeș din Timișoara! Pompierii au simulat un stingerea unui incendiu ce a pornit din secția ATI

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Exercițiu la Spitalul Victor Babeș din Timișoara! Pompierii au simulat un stingerea unui incendiu ce a cuprins unitatea spitalicească.

Scenariul a fost elaborat de specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și prevede izbucnirea unui incendiu la un salon din cadrul Secției de Anestezie Terapie Intensivă, cu degajări masive de fum și gaze toxice. Incendiul se propagă cu repeziciune pe fațada clădirii, la etajul 1 și la acoperiș. Doi pacienți nu au putut fi evacuați de către cadrele medicale și a fost necesară intervenția pompierilor militari pentru a-i salva. 

CITEȘTE ȘI: Retim și ADID Timiș organizează un concurs creativ despre reciclare, pentru elevii județului Timiș!

Forțele de intervenție implicate în această operațiune aparțin Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, din cadrul ISU Banat. 

La fața locului au fost dislocate: o autospecială de primă intervenție, 2 autospeciale de stingere, o autospecială de lucru la înălțime (autoscară) și 20 de pompieri.

De asemenea, pe lângă exercițiul prin care se simulează stingerea unui incendiu, a avut loc și un exercițiu de evacuare, atât a personalului medical, cât și a pacienților. Prin aceste exerciții se urmărește instruirea și pregătirea pentru intervenție în situații de urgență a personalului din cadrul spitalului, precum și pregătirea echipajelor de intervenție.

Instituția noastră efectuează anual astfel de activități la unitățile sanitare cu paturi din județ. Însă, având în vedere evenimentele nefericite la care am asistat în ultima perioadă, am hotărât să intensificăm aceste activități care au rolul de a preveni producerea unei tragedii, dar și de a pregăti, atât echipajele de intervenție, cât și personalul spitalului, pentru o reacție de răspuns cât mai rapidă și cât mai eficientă în cazul producerii unei situații de urgență. Aceste aplicații și acțiuni de prevenire vor continua și în următoarea perioadă, deoarece rolul nostru este să salvăm vieți și să protejăm cetățenii, iar pentru aceasta, avem nevoie de o pregătire continuă”, transmite Lucian Vasile Mihoc, inspector șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al Județului Timiș.

Noi facem în mod constant asemenea exerciții. Mai mult, periodic are loc instruirea personalului medical de către specialiștii ISU. Trebuie să știm cum să intervenim de urgență în cazul în care se declanșează un incendiu în spital. Este o perioadă foarte complicată. Spitalul este plin. Secția de Terapie Intesivă are o încărcătură de 100%. Și asta de câteva luni bune. Aparatura pe care o folosim este suprasolicitată. Toți cei care lucrăm în spital suntem obosiți și există riscul să facem greșeli. În ultimele luni am reușit să schimbăm rețelele de oxigen și cele electrice, dar nu uitați că vorbim de o clădire foarte veche, care are nevoie de reparații”, spune Cristian Oancea, manager Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Se deschid noi puncte de vaccinare, la Timişoara! Până acum, în tot judeţul au fost administrate peste 64.000 de doze de ser

Asemenea exerciții, dar și verificarea instalațiilor de intervenție și stingere a incendiilor vor avea loc și în perioada următoare pentru a preveni producerea unor situații de urgență care ar putea pune în pericol viața pacienților sau a personalului medical.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login