Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Descinderi la Poliţie! Procurorii DIICOT au percheziţionat birourile Serviciului de Arme

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cinci poliţişti sunt în vizorul procurorilor DIICOT într-un dosar amplu, care vizează mai multe infracţiuni grave.

Este vorba despre angajaţi ai Serviciului de Arme din cadrul IPJ Caraş-Severin, mai exact şeful, un ofiţer şi 3 agenţi.

Aceştia, împreună cu administratorul și angajatul unei firme autorizate în domeniul armelor și munițiilor au format un grup infracţional organizat care a fost destructurat astăzi, când au avut loc percheziţii la sediul Serviciului de Arme din Caraş-Severin dar şi în alte alte opt locaţii.

CITEŞTE ŞI: Studenții de la Vest organizează Târgul Caritabil "Socio Claus", pentru a veni în sprijinul copiilor cu autism

Mai exact, firma vizată de anchetatori este acreditată să organizeze cursuri pentru obţinerea autorizaţiei de port-armă, cursuri care însă nu se realizau decât pe hârtie.

La finalul lor, cursanţii trebuie să dea un examen în faţa unei comisii formate din poliţişti.

Pentru că cei care doreau să se autorizeze participau doar fictiv la orele respective, cei cinci poliţişti vizaţi de procurorii DIICOT puneau la dispoziţia firmei subiectele de examen. Totul, contra unor sume de bani.

Astfel, rata promovabilităţii era de 100%, iar societatea în cauză a început să aibă cursanţi fictivi şi din judeţele învecinate.

“Promovarea examenului la cursurile organizate de această societate comercială a devenit de notorietate în rândul persoanelor interesate și au existat cazuri în care persoane care domiciliau în județele limitrofe și care nu reușeau să promoveze examenele în județele în care aveau domiciliu, se înscriau la cursurile organizate de societatea comercială în cauză unde reușita era garantată”, transmite DIICOT Caraş-Severin.

Acordarea de permise de port-armă în baza unui concurs măsluit nu era singura ilegalitate comisă de poliţiştii cărăşeni.

La ei apelau şi oamenii cu funcţii importante care aveau nevoie de ajutor pentru a scăpa de dosare penale privind infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

“Astfel, la grupul infracțional organizat, au aderat doi suspecți cu funcții importante, care au săvârșit infracțiuni și contravenții la regimul armelor și munițiilor, fiind protejați de ceilalți membri ai grupului pentru a nu răspunde penal sau contravențional prin tergiversarea cercetărilor în dosare penale, falsificarea unor înscrisuri ale societății comerciale autorizate sau neaplicarea unor sancțiuni complementare (anularea sau suspendarea dreptului de deținere a armelor)”, anunţă procurorii DIICOT.

CITEŞTE ŞI: Spectacol de poveste, în Ajun de Moş Nicolae! Copiii sunt aşteptaţi cu o paradă cu făclii, efecte de lumină şi multe surprize

În urma percheziţiilor de astăzi, cei cinci poliţişti şi alţi cinci complici de-ai lor urmează să fie duşi la audieri.

Suspecţii sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Această grupare a ajuns in vizorul procurorilor DIICOT după ce un bărbat care a obţinut ilegal armă de vânătoare şia împuşcat mortal fratele.

Pe aceeaşi temă: Tragedie fără margini! Adolescent ucis de fratele lui! Băiatul a fost împuşcat într-un lan de porumb

sursa foto: expressdebanat.ro

 

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:33

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login