Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Decizie de ultimă oră! Se închid restaurantele din Timișoara! Ce alte restricții intră în vigoare?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rata de infectare la nivelul județului Timiș a ajuns la 1,56 la mia de locuitori, iar în Timișoara se apropie de 2.

În acest context, în urmă cu puțin timp, a avut loc ședința Comitetului pentur Situații de Urgență și au fost luate mai multe măsuri.

Cea mai importantă este închiderea restaurantelor din Timișoara, dar și din alte localități, unde indicele de infectare este mai mare de 1,5, pe o perioadă de 14 zile.

"În unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 1,5/1000 de locuitori, începând cu data prezentei, pe o perioadă de 14 zile, se suspendă activitățile cu publicul în interiorul clădirilor a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, săli de evenimente, cafenelelor. Restaurantele pot funcționa în regim take away (la pachet) și livrare la domiciliu", se arată în Hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Excepție fac tarasele care pot funcționa în continuare, dar şi restaurantele şi cafenelele din incinta hotelurilor şi pensiunilor.

De asemenea, se închid pe o perioadă de 14 zile, sălile de jocuri de noroc, cinematografele şi pieţele, cu excepţia celor agroalimentare.

În ceea ce privește școlile, modificarea scenariilor va fi stabilită abia mâine.

Asta pentru că fiecare unitate în parte trebuie să hotărască în Consiliul de Administrație cum va funcționa în perioada următoare.

Aceste decizii sunt centralizate la Inspectoratul Școlar și abia apoi este discutat, fiecare caz în parte, în Comitetul pentru Situații de Urgență.

Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2020 19:09

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login