Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Coronavirusul suspendă cursurile la Universitatea de Medicină din Timişoara! Studenţii străini, în carantină

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Este stare de alertă, la Timişoara, unde ajung zilnic, multe persoane din Italia, din zonele afectate de coronavirus.

Pe lângă românii care călătoresc în peninsulă şi revin acasă, în oraşul de pe Bega ajung şi tineri italieni care studiază aici.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Furtuna face ravagii! Oameni răniți după ce un acoperiș s-a prăbușit peste ei

Este şi situaţia de la Universitatea de Medicină şi Farmacie, unde conducerea a decis ca toate cursurile cu predare în limbile engleză şi franceză să fie suspendate, pe o perioadă de 14 zile.

Afectaţi sunt aproximativ 600 de studenţi străini, care sunt sfătuiţi să stea izolaţi, la domiciliu, pentru următoarele două săptămâni.

Aceeaşi măsură a fost decisă şi pentru ceilalţi studenţi, dar şi pentru profesorii care au călătorit în ultima perioadă în zonele afectate de virusul ucigaş.

“Având în vedere contextul epidemiologic actual, toţi studenţii şi cadrele didactice care au fost în ultimele 14 zile  în zone cu risc de infecţie cu coronavirus, vor intra pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu. Absenţele vor fi motivate şi recuperate fără taxă. În cazul în care, în această perioadă, apar semne şi simptome specifice (alterarea stării generale, febră, frisoane, mialgii, tuse, dispnee, cefalee, etc.) se va apela serviciul de urgenţă 112. Activităţile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză şi franceză se suspendă timp de 14 zile, respectiv până la luarea unei decizii ulterioare”, transmite conducerea UMF Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Accident mușamalizat! Cum a încercat un bărbat să ascundă rănirea gravă a unei tinere?

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login