Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Continuă dezinsecția la Timișoara! Săptămâna viitoare se stropește din aer

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Continuă dezinsecția, săptămâna viitoare la Timișoara.

Substanţa utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecţie este substanţa Cymina Plus, substanţă activă Deltametrin. 

Crescătorii de albine sunt sfătuiți ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.

CITEȘTE ȘI: Spectacole, reconstituiri istorice și concert Loredana, de Ziua Județului Timiș!

Substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. 

Personalul implicat în exeutareaa serviciilor este calificat în funcţia de agent D.D.D., în  conformitate cu  legislaţia în vigoare şi este dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, reprezentanții Primăriei fac un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.

Cei care nu își deratizează proprietatățile riscă amenzi cuprinse de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:

a) neefectuarea, înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie, a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor;

b) neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/ sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci), etc;

c) neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie,  odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;

d) neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi;executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare  

CITEȘTE ȘI: Polițist în misiune, înjunghiat, în Timiș! Agresorul a fost reținut

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2019 13:33

1 comentariu

 • Pau Maria

  In ce zone se face dezinsectia? Se stropesc parcurile, zona de balta din Calea Sagului, cimitirele cum se facea scum cativa ani,? S-au inmultit foartr mult tantarii. Pe vremea lui Ciuhandru macar nu a trebuit sa stropim noi gradinile si nu ne-am umplut de tantari!

  Raportează Pau Maria Vineri, 19 Iulie 2019 15:57 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Vom merge pe patru benzi până la Sînandrei! Proiectul de lărgire a drumului prevede şi amenajarea unei piste pentru biciclişti

Vom merge pe patru benzi până la Sînandrei! Proiectul de lărgire a drumului prevede şi amenajarea unei piste pentru biciclişti

Dezvoltarea economică a zonei din jurul Timişoarei necesită şi ample investiţii în infrastructură, motiv pentru care CJT a demarat proiecte în acest sens.

Detalii

Veste mult așteptată de timișorenii din zona Blașcovici! Va fi construită o nouă creșă pe Calea Bogdăneștilor

Veste mult așteptată de timișorenii din zona Blașcovici! Va fi construită o nouă creșă pe Calea Bogdăneștilor

Vești bune pentru timișorenii din zona Blașcovici. O nouă creșă va fi construită pe Calea Bogdăneștilor.

Detalii

A fost semnat contractul de finanțare pentru primele șapte tramvaie noi! Când vor ajunge noile garnituri la Timișoara?

A fost semnat contractul de finanțare pentru primele șapte tramvaie noi! Când vor ajunge noile garnituri la Timișoara?

A fost semnat contractul pentru primele șapte tramvaie noi! 

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login