Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Carantină în cinci localități de lângă Timișoara, unde numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cinci localități de lângă Timișoara intră în carantină! Decizia a fost luată de autorități după ce numărul cazurilor noi de coronavirus a crescut alarmant.

 CITEȘTE ȘI: Creștere de aproape o mie la sută la investigațiile imagistice la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara, în pandemie

Localitățile vizate sunt: Dumbrăvița, Ghiroda, Giroc, Chișoada, Moșnița Veche și Albina.

Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză, în urma căreia a reieșit că localitățile Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda au cea mai mare rată de infectare. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș  a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării. Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităților administrativ-teritoriale Dumbrăvița, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc și Moșnița Nouă (incluzând localitățile Moșnița Veche și Albina, dar excluzând localitățile Moșnița Nouă, Urseni și Rudicica).

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30,  prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unități administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile.

CITEȘTE ȘI: A fost actualizată lista ţărilor pentru care se impune carantină, persoanelor care sosesc în România! 

Astfel Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a emis hotărâri pentru carantinarea celor patru unități administrativ-teritoriale. Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în cele patru localități. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinul șefului DSU.

Timișenii din localitățile respective vor putea ieși din case pe baza unei declarații pe proprie răspundere (vezi AICI modelul) sau pe baza adeverinței de muncă eliberată de angajator.

Ultima modificare Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 15:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login