Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Calea Băgdăneștilor, transformată complet! Va fi lărgită la patru benzi, iar linia de tramvai va fi dublată. A fost semnat contractul de finanțare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Timișoara a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor.

Mai exact, va intra în reaparații sectorul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Cetăţii și până la bucla de întoarcere din cartierul Ronaț. Linia de tramvai va fi dublă, va fi amplasată pe mijlocul șoselei și încadrată de spaţii verzi cu arbori. Prin proiect se vor reabilita 2,25 kilometri de linie dublă, plus 0,45 kilometri - zona buclei de întoarcere, rezultând astfel, în total, 4,95 kilometri cale de rulare modernizată.

CITEȘTE ȘI: Prima zi de şcoală în spatele gratiilor! 67 de deținuți încep cursurile

În ceea ce privește infrastructura rutieră, partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens. Totodată, pe Calea Bogdăneștilor se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete pe ambele sensuri. 

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea unui număr de 7 stații de transport public pe traseul respectiv. Aceste stații vor fi illuminate și adaptate nevoilor persoanelor cu handicap, vor fi dotate cu bănci și coșuri de gunoi, cu echipamente de supraveghere video, cu automate de bilete, panouri cu afişare LCD și alte facilități. În proximitate se vor amplasa rastele pentru biciclete în sistem integrat de închiriere.

Se vor amenaja peste 9.500 mp de spații verzi, din care aproximativ 8.500 mp spaţii verzi nou create, și se va implementa un nou sistem de alimentare cu energie electric în zonă. 

CITEȘTE ȘI: Protocol de colaborare între Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 și Ministerul Turismului! Documentul a fost parafat astăzi

Valoarea totală a proiectului este de 148.851.248,45 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 89.655.146,06 lei.

Perioda de implementare este de 36 de luni.

Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2019 14:52

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login