Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bugetul județului Timiș pe anul 2020 este de 657 de milioane de lei, mai mic cu 25 de milioane de lei față de 2019!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Județul Timiș va avea un buget mai mic în 2020 față de cel din 2019, cu aproape 25 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Tânăr găsit inconştient, pe stradă! Jandarmii au fost cei care au sunat la 112

Mai exact, judeţul are la dispoziţie în acest an, un buget de 657 de milioane de lei, din care 369 de milioane merg la secţiunea de funcţionare, iar 287 la secţiunea de dezvoltare. 254 de milioane de lei vor fi alocate pentru noi investiţii.

În acest an sumele au fost diminuate, în mod special pentru Direcția de Asistență Socială și protecția Copilului, însă avem un buget considerabil și reușim să demarăm proiecte majore pentru județul Timiș, și în domeniul sănătății și în domeniul infrastructurii rutiere, în învățământul special. Cei mai mulți din bani din punct de vedere al funcționării va merge către Direcția de Generală de Asistență și Protecție a Copilului, iar din punct de vedere al investițiilor, spre infrastructura rutieră și domeniul sănătății. Este un an al proiectelor mari, sper ca unele să fie implementate în acest an, vorbim aici despre noua maternitate, despre drumurile județene, sporirea capacității de la două benzi la patru benzi la drumul spre Moșnița, spre Aeroport, Dumbrăvița, vorbim și de modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, vorbim de învățământul special, de asistență socială”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

dobra 1

Consiliul Judeţean vrea să atragă şi fonduri europene, aproximativ 10-15 milioane de euro pentru implementarea unor proiecte din fonduri nerambursabile.

La capitolul educaţie, Consiliul Judeţean a alocat suma de 25 de milioane de lei, aici intră fondurile de reparaţii la şcolile speciale din subordinea CJT, 12 milioane sunt alocate pentru programele şcolare, precum cornul şi laptele, iar alte 8 milioane merg la capitolul investiţii.

La capitolul sănătate, CJT alocă 5 milioane de lei pentru reparaţii şi 17 milioane pentru investiţii, la Spitalul Judeţean. Totodată Consiliul va aloca şi 2,9 milioane de lei pentru spitalele municipale şi orăşeneşti, pentru dotarea cu echipamente medicale.La Spitalul Judeţean continuă proiectul reabilitării Secţiei de Urologie, iar reprezentanţii CJT speră ca la finalul anului 2020, sau cel târziu în primăvara anului viitor să se reia procedura de transplant renal la Timişoara. CJT a invetit aici 2,5 milioane de lei.Tot în cursul acestui an va fi extinsă Unitatea de Primiri Urgenţe, vor fi reabilitate mai multe saloane de la Casa Austria şi va fi reabilitată termic clădirea.Un alt proiect este realizarea unei parcări supraetajate la Spitalul Judeţean, pentru a rezolva problema parcărilor în zonă.

La capitolul infrastructură rutieră va merge practic cea mai mare sumă de bani, 200 de milioane de lei. Din aceşti bani, 33 de milioane vor fi folosiţi pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene. Restul de 170 de milioane de lei (30 de milioane de lei fonduri europene, 110 milioane de lei fonduri guvernamentale, 30 de milioane din bugetul propriu) vor merge către investiţiile importante din judeţ, precum lărgirea la patru benzi a drumului ce duce spre Moşniţa, a drumului spre Aeroport sau a drumului ce leagă Timişoara de Autostrada A1 prin Dumbrăviţa.

CITEŞTE ŞI: Apel către toţi elevii care învaţă în Timişoara! Ce le solicită cei de la STPT?

Şi capitolul cultură va beneficia de o sumă de importantă de bani. Acestui domeniu îi revine suma totală de 45 de milioane de lei. 7 milioane sunt destinate pentru acţiunile culturale din acest an, alte 7 milioane pentru investiţii, 8 milioane pentru agenda culturală, 3 milioane pentru agenda sportivă.

Cultele religioase vor primi şi în acest an suma de 2,5 milioane de lei, la fel ca în 2019.

Bugetul judeţului Timiş urmează să fie supus votului, miercuri, în plenul Consiliului Judeţean.

Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2020 16:41

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login