Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bombă cu ceas, descoperită de poliţişti! Aproape 400 de tone de azotat de amoniu, depozitate în condiţii periculoase

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După explozia de la Beirut, unde 2.750 de tone de azotat de amoniu au fost depozitate în condiţii improprii, autorităţile din ţara noastră au intrat în alertă.

Au început să verifice toate firmele care produc, transportă, depozitează sau lucrează cu astfel de substanţe.

CITEŞTE ŞI: Situaţie disperată, la Spitalul Victor Babeş din Timişoara! Nu sunt asistente medicale şi infirmiere, la Terapie Intensivă!

În judeţul Caraş-Severin, oamenii legii au găsit o cantitate uriaşă de azotat de amoniu, depozitată în condiţii total necorespunzătoare.

Este vorba despre 368 de tone de îngrăşăminte chimice pe bază de astfel de substanţe, găsite în Oraviţa, la o firmă care exploatează terenuri agricole.

“Poliţiştii au descoperit 216 tone de îngrășământ chimic, compus din azotat de amoniu și calciu, ambalate în saci de 600 kg, fiecare și 152 de tone de îngrășământ chimic compus din azot, fosfor, potasiu și sulf, ambalate în saci de 1000 kg fiecare, depozitate necorespunzător în aer liber, în condiții neconforme cu normele legale în vigoare. De asemenea, la aceeași societate comercială a fost găsit un recipient de plastic, de 5 litri, care conținea un produs fungicid, devenit deșeu, cu termenul de valabilitate expirat”, transmite IPJ Caraş-Severin.

CITEŞTE ŞI: Este oficial! Masca de protecţie devine obligatorie pe malurile Begăi, NU şi în centrul Timişoarei

Cele aproape 400 de tone de azotat de amoniu puteau provoca un adevărat dezastru, fiind depozitat direct sub razele soarelui.

La temperaturi ridicate, azotatul de amoniu devine exploziv, transformându-se într-o adevărată bombă.

Întreaga cantitate descoperită pe câmp, la Oraviţa, a fost indisponibilizată de oamenii, legii, iar patronul firmei s-a ales cu dosar penal pentru că a depozitat în condiţii improprii, substanţe periculoase.

 

 

Ultima modificare Marți, 18 August 2020 13:29

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login