Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

BOMBĂ alimentară! Sute de mii de ouă au fost retrase de pe piață

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alertă alimentară în vestul țării, după ce au fost descoperite sute de mii de ouă infestate cu salmonella.


Aproximativ 330.000 de ouă cu salmonella, provenite din Polonia şi distribuite din Caraş-Severin către județele Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova, au fost retrase de pe piaţă.


"Avem o alertă în România, a fost emis buletin de analiză cu salmonella tifimurium, fapt pentru care s-a iniţiat alertă şi de ieri au fost retrase 330.000 de ouă provenite din Polonia. De ieri până azi, colegi din şase judeţe din România sunt în teritoriu şi întocmesc documente. Au pus sub sechestru aceste ouă, urmând ca ele să fie dirijate la neutralizare. Aceste ouă au fost distribuite din Caraş-Severin către Timiş, Sibiu, Hunedoara, Argeş şi Prahova. În aproximativ 24 de ore, datorită noului sistem rapid de alertă, am reuşit cu colegii mei, dat fiind faptul că e Anul Nou, să retragem întreaga cantitate de ouă de la raft", a declarat vicepreședintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, citat de Agerpress.


Vicepreședintele ANSVA susține că ouăle infestate nu au ajuns pe masa consumatorilor.


Persoanele infestate cu salmonella prezintă greață, vărsături, dureri abdominale, diaree, febră, frisoane, cefalee, dureri musculare și sânge în scaun.
Simptomele durează între patru și șapte zile, însă uneori această perioadă poate fi mult mai lungă.


Potrivit vicepreședitnelui ANSVA, Mihai Ponea,  salmonella tifimurium este foarte periculoasă, putând produce toxiinfecţii alimentare grave, care la copii şi vârstnici ar putea provoca decesul.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login