Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bogdan Nanu a demisionat din funcția de director al Colterm, după ce a recunoscut că a fost condamnat penal

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bogdan Nanu și-a prezentat demisia din funcția de director general al Colterm, după ce s-a descoperit că fusese condamnat penal în urmă cu 20 de ani.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz a anunțat că s-a întâlnit în această dimineață cu Nanu, care i-a spus că și-a prezentat demisia.

L-am cunoscut pe Bogdan Nanu după ce am devenit primar, când s-a oferit să ajute în situația incredibil de dificilă pe care am găsit-o la Colterm. Prestația lui profesională în ultimele luni a fost ireproșabilă. A venit cu soluții atunci când căldura în oraș era să se oprească pentru că Colterm nu a putut să-și plătească facturile.  A început procedura de concordat preventiv care ar putea să salveze compania de la insolvență și faliment. A reușit să reclădească încrederea creditorilor. Îi mulțumesc pentru asta”, spune Dominic Fritz. 

Fritz spune însă că nu a știut nimic despre trecutul lui Nanu, și de condamnarea sa penală, el aflând din presă.

Dar revelațiile despre greșelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greșeli din domeniul în care acum profesează, au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o. Am aflat, cu aceeași consternare ca și voi, din presă de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greșelile lui și a învățat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist și de bună credință este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie. El este conștient de asta. Tocmai pentru că sunt atât de multe umbre și îndoieli în jurul companiei Colterm, ea trebuie condusă de un profesionist deasupra oricăror umbre și îndoieli”, mai spune primarul Timișoarei.  

Dominic Fritz a subliniat faptul că situația actuală este extrem de periculoasă pentru viitorul orașului.

O spun foarte răspicat: procedura de concordat preventiv, soluția pe care pregatit-o Bogdan Nanu, trebuie să meargă înainte, indiferent cum se numește directorul. Concordatul este un contract negociat cu creditorii principali care ne va permite eșalonarea datoriilor de 310 milioane de lei ale societății de termoficare. Fără concordatul preventiv Colterm poate să intre în orice zi în insolvență, situație care ar afecta încălzirea și apa caldă în 50.000 de gospodării, spitalelor și școlilor din Timișoara”, a explicat Dominic Fritz.

Primăria Timișoara are datorii la Colterm de peste 160 milioane de lei. Dacă Colterm intră în insolvență, conturile instituției pot fi blocate, ceea ce ar înseamnă că multe investiții și servicii publice s-ar opri.

Dacă pică Colterm, pică și Primăria Timișoara. Iar asta nu voi permite și de aceea avem nevoie de acest concordat. Nu voi mai permite nici ca finanțele Primăriei Timișoara să fie în continuare ținute ostatice de o singură companie în subordinea ei. Dacă Colterm reușește să încheie concordatul cu creditorii, va avea timp 3 ani pentru a găsi o cale spre profitabilitate”, a adăugat Fritz.

La sfârșitul săptămânii viitoare, se va încheia licitația pentru firma care va însoți și monitoriza negocierile pentru o ieșire din criză prin concordat, proces în care compania se angajează la un plan ambițios de restructurare.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login