Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bani europeni pentru încă șapte tramvaie noi! Peste 46 de milioane de lei, finanțare nerambursabilă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost semnat contractul de finanțare pentru achiziția a încă șapte tramvaie noi.

Primarul Nicolae Robu a semnat alături de Sorin Maxim, directorul ADR Vest, contractul de finanțare pentru achiziția noilor garnituri care urmează să înnoiască parcul STPT.

CITEȘTE ȘI: Alertă în judeţul Timiş, după ce o femeie a sunat la 112 şi a anunţat că sora ei a fost răpită!

Contractul reprezintă practic cea de-a doua etapă a investiției privind înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara. Prima etapă - achiziția altor 7 tramvaie noi a fost contractată în luna iulie a acestui an.

Proiectul prevede achiziția a 7 tramvaie cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. 

Noile vehicule vor fi echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing.

CITEȘTE ȘI: Calea Băgdăneștilor, transformată complet! Va fi lărgită la patru benzi, iar linia de tramvai va fi dublată. A fost semnat contractul de finanțare

Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timișoara.

Valoarea totală a noului proiecteste de 96.378.403,45 lei, din care 46.971.966,32 lei finanțare nerambursabilă, iar durata de implementare este de 43 de luni.

Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2019 15:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login