Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Bătrâni, în lacrimi, în Vinerea Mare! Aşteaptă la porţi, să primească pâinea sfinţită, de la voluntari

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi a început împărţirea Sfintelor Paşti către credincioşi, lucru îndeplinit de voluntari, conform măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu coronavirus.

În localitatea Şag, de lângă Timişoara, 5 tineri au sarcina de a merge la porţile oamenilor să le ducă pâine sfinţită.

CITEŞTE ŞI: S-a înrăutăţit starea celui de-al treilea bebeluş cu COVID, de la Timişoara! Micuţul este perfuzat şi are modificări la nivelul plămânilor

“Noi, la biserică, avem un grup de tineri care sunt implicaţi în toate activităţile şi sociale şi culturale. Am apelat şi acum la aceşti tineri cu inimă mare, cu credinţă şi dornici să-I slujească lui Dumnezeu în acest mod. Cu ajutorul lor am pregătit ieri, după sfânta şi dumnezeiasca liturghie, Sfintele Paşti, iar astăzi vom distribui la fiecare casă, în caserole, Sfintele Paşti”, a declarat preotul Forin Băran, din comuna Şag.

voluntari

Dis-de-dimineaţă, voluntarii au luat caserolele cu pâinea sfinţită şi au început să bată din poartă-n poartă, pentru a le-o da credincioşilor.

“E o bucurie, în primul rând, pentru că mă simt folositoare să îmi ajut consătenii. Sunt bucuroasă că lumea lasă pungi în faţa porţii, iar alţii, care ne văd, ne strigă să le împărţim Sfintele Paşte”, spune Adriana Horoba, una dintre tinerele care împart pâinea sfinţită.

“Foarte mulţi oameni au avuut pungi la poartă, uşile au fost deschise şi au fost foarte bucuroşi că am putut să le ducem Sfintele Paşti. Din păcate, este şi un regret pentru ei, că nu pot fi alături de preoţi, cantori şi cârstnici la biserică, în seara de Înviere, dar nu avem ce face, trebuie să ne conformăm. Este destul să rămânem acasă, să aprindem o lumânare şi să ne rugăm şi Dumnezeu ne va ajuta”, explică Bogdan Costea, alt voluntar care duce caserole cu pâine sfinţită, oamenilor din Şag.

De departe cei mai mulţumiţi de acest ajutor sunt vârstnicii, însă bucuria le este umbrită de faptul că nu pot merge la biserică.

imaprtire paine sfintita

Îşi stăpânesc cu greu emoţiile şi încep să plângă atunci când îşi amintesc cum era Paştele în alţi ani.

CITEŞTE ŞI: Ultimele date oficiale prezentate de autorități: 8.067 de cazuri de coronavirus din care 360 confirmare în ultimele 24 de ore

“Îmi pare foarte rău că nu pot să particip la nicio slujbă, la biserică. Prin aşa ceva n-am mai trecut niciodată. E foarte greu pentru mine. Plâng pentru că îmi pare foarte rău… eu stau aici, aproape de biserică şi întotdeauna ascult slujba şi din curte şi dinănutru şi acum plâng că nu pot merge la slujbă”, spune Iuliana Dragoşin, o localnică din Şag, care nu a lipsit de la nicio slujbă de Înviere, până acum.

 

 

 

Ultima modificare Vineri, 17 Aprilie 2020 15:11

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login