Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Avalanșă de migranți la frontieră! Câte persoane au fost prinse în această dimineață?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dimineață agitată la frontiera României cu Serbia!

Un grup de migranți a fost descoperit de polițiști, încercând să treacă granița ilegal, pe fâșia verde, spre România, pentru ca mai apoi să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră împreună cu jandarmii, au depistat 17 cetăţeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde. Totul s-a întâmplat în această dimineață, în jurul orei 07.30, când a fost depistat grupul format din 17 persoane, cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei în cauză, 6 bărbaţi, două femei şi 9 copii, au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări. În urma primelor verificări s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, au vârste cuprinse între 2 şi 50 de ani şi nu aveau documente asupra lor, în momentul reţinerii. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii sirieni urmând să fie preluaţi de o echipă operativă din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au mai descoperit în acest week-end alte două persoane care încercau să intre ilegal în România. În cursul dimineții de ieri, în jurul orei 05:30, poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au depistat, la aproximativ 10 metri de frontiera cu Serbia, un cetăţean turc şi un cetăţean sârb, în vârstă de 18, respectiv 51 de ani. Cetăţeanul turc a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deţinea viză valabilă pentru a intra în România, respectiv a călători în spaţiul Schengen, iar cetăţeanul sârb era călăuza acestuia.

În cauză, faţă de cetăţeanul turc s-a luat măsura cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar faţă de cetăţeanul sârb, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timiş a dipus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2016 17:09

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login