Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Autoritățile, în continuare în alertă! Fac verificări la o gradiniță din Timișoara unde s-a făcut deratizarea de firma care a folosit substanțele toxice ce au omorât trei oameni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Mioriței, unde au murit trei oameni, a făcut în cursul zilei de ieri lucrări de deratizare și la o grădiniță din Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Filmul evenimentelor din ultimele trei zile în care trei oameni au murit și 30 de persoane au fost internate în spital

Autoritățile sunt chiar în aceste momente la grădinița Tom & Jerry din zona Bucovina. Echipajele CBRN ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență verifică dacă s-au folosit substanțele toxice care au dus la decesul celor doi copii și a mamei unuia dintre ei.

Firma care a făcut deratizarea pe strada Mioriței, nr. 8, a folosit, între altele și acestă substanță, fosfura de aluminiu, o substanță extrem de toxică regăsită în insecticidul denumit "Delicia – GASTOXIN". Substanța are efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială.

CITEȘTE ȘI: Este oficial! Substanța care a omorât trei oameni, între care doi copii, este Fosfura de Aluminiu

Patronul firmei de deratizare a declarat în timpul audierilor, că printre locațiile pe care le-a deratizat în ultimul timp, se numără şi această gradiniță. Autoritățile nu i-au informat însă pe cei de la ISU, pentru a fi trimisă aici o echipă de specialiști care să verifice gradul de toxicitate. Lucru extrem de grav, pentru că 40 de copii, care ar fi putut fi în pericol. 

Directorarea grădiniței a urmărit însă subiectul în presă și a aflat numele firmei care chiar ieri dimineață a făcut deratizarea în această incinta și a sunat ea la 112 să anunțe. Imediat a fost trimisă o echipă de specialiști și din fericire nu au descoperit probleme.

 

Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2019 15:59

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login